RTU rektors Dienvidkorejā vienojas par sadarbību ar Seulas Nacionālo universitāti

14. jūlijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sāks sadarbību ar Seulas Nacionālo universitāti (Seoul National University) elektronikas un robotikas jomā, sniedzot RTU pētniekiem īpašas zināšanas pašbraucošo automobiļu inženierijā. Šāda vienošanās panākta, RTU rektoram akadēmiķim Leonīdam Ribickim viesojoties Dienvidkorejā un tiekoties ar Seulas Nacionālās universitātes prezidentu Nak-in Sung. 

Ņemot vērā sadarbības perspektīvas, īpaši nozīmīga L. Ribickim bija tikšanās ar Pašbraucošo automobiļu IT izpētes centra direktoru Seung-Woo Seo un Elektrotehnikas un datoru inženierijas departamenta pārstāvi Byoungho Lee. Dienvidkorejas vizītes laikā RTU rektors ar Seulas Nacionālās universitātes vadību pārrunāja abu universitāšu sadarbības iespējas arī pētniecībā un apmaiņas braucienos. Vizītē piedalījās arī Latvijas vēstnieks Dienvidkorejā Pēteris Vaivars, kurš Dienvidkorejas pārstāvjus iepazīstināja ar Latvijas valsti un tās unikalitāti.

Seulas Nacionālā universitāte QS starptautiskajā universitāšu reitingā ir novērtēta kā labākā augstākās izglītības iestāde Dienvidkorejā un pasaules labāko universitāšu reitingā ierindojas 36. vietā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. jūlijs, 2016 plkst. 15:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi