RTU rektors: LJA un RTU jautājumā runa var būt tikai par labprātīgu sadarbību

15. novembris, 2013
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis norāda, ka jautājumā par Latvijas Jūras akadēmijas (LJA) pievienošanu RTU runa var būt tikai par labprātīgu sadarbību, saglabājot LJA starptautiski atzīto zīmolu.

«Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka nedrīkst pasliktināt LJA starptautiski atzīto un reglamentēto studiju statusu. Tajā pat laikā, ciešāk sadarbojoties ar RTU zinātniskajā pētniecībā un cilvēkresursu izmantošanā, tieši LJA gūtu lielāku labumu un perspektīvas,» skaidro RTUrektors Leonīds Ribickis.

«RTU un LJA apvienošanas gadījumā Latvijai kopumā tiktu palielināta kapacitāte jūras transporta un ar jūru saistīto zinātnes nozaru pētniecībā,» akcentē RTU rektors.

RTU rektors piebilst: «Uzskatu, ka LJA juridiskais statuss nav jāmaina –runa var būt tikai par labprātīgu sadarbību, kam cita starpā būtu nepieciešami papildu finansiālie līdzekļi no valdības puses.»

RTU varēs sniegt oficiālo viedokli tikai pēc tās galvenās lēmējinstitūcijas – Senāta – lēmuma, ja tāds jautājums vispār tiks izskatīts.

RTU ir pirmā augstākās izglītības iestāde Latvijā un senākā tehniskā universitāte Baltijas valstīs ar 151. gadu ilgu vēsturi un tradīcijām.

Mūsdienās RTU ir vienīgā daudznozaru tehniskā universitāte valstī, tai ir astoņas fakultātes, kopā piedāvājot 134 starptautiski atzītas studijuprogrammas. Universitātes sastāvā ietilpst 33 zinātniskie institūti un 30 daudznozaru pētniecības laboratorijas.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. novembris, 2013 plkst. 13:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi