RTU rektors pasniedz balvu konkursa «Energoefektīvākā ēka Latvijā 2014» laureātiem

27. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis ceturtdien, 26. jūnijā, piedalījās konkursa «Energoefektīvākā ēka Latvijā 2014» noslēguma pasākumā un pasniedza balvu konkursa uzvarētājiem nominācijā «Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā. Jaunbūve». To ieguva daudzdzīvokļu māja Rīgā, Akācijas ielā 6, kuras projektētājs ir SIA «Grietēns un Kagainis», bet būvnieks — SIA «YIT Celtniecība».

Savā ievadrunā rektors akcentēja RTU ieguldījumu ilgtspējīgā attīstībā, gan studentu pilsētiņas būvniecībā Ķīpsalā ievērojot energoefektivitātes principus, gan arī augstā līmenī sagatavojot jaunos inženierus, kas Latvijā nākotnē veidos dzīves telpu, izjūtot atbildību par energoresursu efektīvu izmantošanu, apkārtējās vides aizsardzību un valsts ilgtspējīgu attīstību.

L. Ribickis uzsvēra, ka jau šā gada septembrī durvis vērs jaunā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte, kas ir Latvijā pēc neatkarības atgūšanas pirmā no jauna uzbūvētā mācību iestāde, kura pilnībā atbilst jaunākajiem energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas izmantošanas standartiem. «Šīs fakultātes ēkas būvniecībā ir ievēroti visi iespējamie un finansiāli apgūstamie energoefektīvie materiāli un metodes,» sacīja rektors. Piemēram, uz jaunās fakultātes jumta ir izvietoti vēja ģeneratori un saules baterijas, kas kalpos arī kā laboratorijas RTU jaunajiem inženieriem.

Konkursu «Energoefektīvākā ēka Latvijā 2014» rīko Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls «Būvinženieris». Konkursa mērķis — veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, renovāciju un rekonstrukciju.

Balvas vēl tika pasniegtas arī nominācijās: «Energoefektīvākā renovētā daudzdzīvokļu ēka», «Energoefektīvākā sabiedriskā ēka», «Energoefektīvākā industriālā ēka» un «Energoefektīvākā vienģimenes ēka».

Šogad konkursa noslēguma svinīgā ceremonija notika RTU Dizaina centrā — pirms gada renovētajā ēkā, kur atrodas RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte un dizaina tehnoloģiju institūts.  

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. jūnijs, 2014 plkst. 11:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi