RTU Rīgas svētku apmeklētājiem piedāvās izklaides inženieru gaumē

13. augusts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) Rīgas svētku apmeklētājiem ir sarūpējusi plašas izglītojošu un izklaidējošu aktivitāšu iespējas, atraktīvi parādot, ka RTU studenti ne tikai aizrautīgi apgūst inženierzinātnes, bet, iesaistoties ārpusstudiju aktivitātēs, Rīgā uztur īsteni studentisku garu.

RTU studentu rīcībā svētdien, 17. augustā, no plkst. 12 līdz 18būs Spīķeru kvartāls, kur  atbilstoši izvelētajam moto «Starp mašīnām, motoriem, meitenēm…» ikviens Rīgas svētku apmeklētājs atradīs sev sirdijtuvas izklaides un vienlaikus iepazīs eksakto zinātņu burvību, ko atklās dažādi fizikas un ķīmijas eksperimenti un paraugdemonstrējumi.

«RTUun tās studenti veido Rīgas ikdienas dzīvi, tāpēc svētku aktivitātes, kurās akcents likts uz mūsu gadsimtam raksturīgo ielu kultūru, ir RTU dāvana Rīgai — enerģiskai, steidzīgai, trauksmainai, brīvdomīgai, bet tajā pašā laikā arī nopietnai un noslēpumainai. Tāpēc aicinām ikvienu ieklausīties Māra Čaklā populārajās dzejas rindās un «starp rēcieniem, rūcieniem, svilpieniem» un «garām uzrakstiem «tirgus» un «cirks»» nākt uz Spīķeriem, satikt RTU studentus un, kas zina, varbūt arī «vienu dzeguzes balsi pirkt»,» saka RTU Mārketinga nodaļas vadītāja Māra Zepa.

Spīķeroskafejnīcā «100% ķīmijas» studenti rādīs savus sasniegumus pavārmākslā, demonstrējot, kā pagatavot kūpošu saldējumu un burbuļojošu sulu, ko viesi varēs novērtēt pagaršojot. Savukārt «Laborantu cirka» apmeklētāji varēs vērot burvju trikus, kuru pamatā ir pamatīgas fizikas zināšanas, kas netiks liegtas arī skatītājiem.

Mazi un lieli aktīvas atpūtas cienītāji varēs izmēģināt gokartu trasi, iespējams, spidometrā sasniedzot pat atzīmi «150», jo tieši tik apaļu jubileju šogad oktobrī svinēs RTU Transporta un mašīnzinību fakultāte. Savukārt robotu sacensību arēnā apmeklētāji varēs gan vērot robotu cīņas, gan paši tajāspiedalīties.

Pasākuma dalībnieki, sākot no 5 gadu vecuma, dosies «Pa Leonardo da Vinči pēdām», apgūstot litogrāfijas noslēpumus uniemācoties būvēt tiltus, katapultu vai izpletni, tā, iespējams, sevī atklājot izcilā renesanses izgudrotāja Leonardo ģēniju. Savukārt jaunieši no 14 gadu vecuma aicināti izbaudīt «Brīnumu konstruktora» iespējas un RTU studentu vadībā būvēt laivas, lidmašīnas, vējdzirnavas, kā arī konstruēt koka mašīnas vai pagatavot koka rotaslietas.

Nodarbošanās elpu atvilkt varēs, baudot skatuviskos priekšnesumus, kas tapuši sadarbībā ar Rīgas domi. Būs iespēja aizmirsties hip-hop deju un breakdance ritmos, kā arī vērot dīdžeju priekšnesumus, ekstrēmā velo sporta šovu un RTU karsējkomandas uzstāšanos.

RTU aktivitātes Rīgas svētkos atbalsta RTU Attīstības fonds. Detalizētāka informācija par pasākumu atrodama svētku mājas lapā. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. augusts, 2014 plkst. 14:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi