RTU sacensībās noskaidrots izturīgākais papīra tilts

30. oktobris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Studentu pašpārvaldes (RTU BIF SP) 27. oktobrī rīkotajā pasākumā «Papīra tilti» uzvarēja konstrukcija, kas izturēja 57,4 kg lielu smaguma slodzi, pārspējot pagājušā gada rekordu par vairāk nekā 15 kg.


Sacensību izturīgāko papīra tiltu, kas radīts, izmantojot tikai papīru, šķēres, līmi un zināšanas, ieguva RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) studentu komandas «JAM» konstruētais papīra tilts, pārliecinoši pārspējot otrās vietas ieguvējus.

Godalgotās komandas:

1. vieta (57,4 kg) – «JAM» no MTAF (Artūrs Vēvers, Jānis Lungevičs, Māris Puriņš);

2. vieta (37,13 kg) – «Bridge iT» no BIF (Lauris Lubgans, Lauris Lodītis, Kristaps Zeps);

3. vieta (32,6 kg) – «Komandas zieds» no BIF (Marta Amoliņa, Toms Biernis, Agris Rogainis).

papira_tilti_2015_kopbilde.jpgStilīgākā tilta balvu ieguva «Žirafes tējas maisiņš», bet simpātiju balva devās pie komandas ar spārnoto nosaukumu «No sākuma laikam jāierauj».

Pasākumā piedalījās 21 komanda no piecām RTU fakultātēm un viena komanda no RTU Inženierzinātņu vidusskolas. Aktīvākās RTU fakultātes gods tika BIF, kas sacensībās bija pārstāvēta ar 11 komandām.

RTU sacensības «Papīra tilti» atbalstīja AS «UPB», AS «Latvijas Zaļais punkts», SIA «Līgatnes papīrs», SIA «Fantasy Park Latvia» un RTU Studentu parlaments, bet komandu izsalkumu remdēja Long Chips.

Pagājušā gada pasākumā «Papīra tilti» uzvarēja divas komandas, kuru abi konstruētie papīra tilti izturēja vienādu smaguma slodzi – 41,5 kg.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. oktobris, 2015 plkst. 15:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi