RTU sadarbosies ar Jūrmalas Valsts ģimnāziju

14. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) noslēgusi līgumu ar Jūrmalas Valsts ģimnāziju (JVĢ) par sadarbību zinātnes un pētniecības darbā, inovatīvu elementu ieviešanā mācību procesā, tehniskās jaunrades veicināšanā un radošuma attīstībā. Līgumu ceturtdien, 14. maijā, JVĢ parakstīja RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis un skolas direktore Sandra Rone.

«Katru gadu 20–28 % no mūsu absolventiem izvēlas studijas RTU, un studiju laikā veiksmīgi un aktīvi darbojas savu fakultāšu pašpārvaldēs. Jau vairākus gadus mūsu 12. klases skolēni ar labiem panākumiem piedalījušies arī zinātniskās pētniecības konkursā «Pasaule pieprasa tehniskos prātus», tādēļ nolēmām, ka ir laiks mūsu un RTU sadarbību padarīt ciešāku, tā veicinot skolēnu interesi par eksaktajām studijām,» saka JVĢ direktora vietniece mācību darbā  Smaidīte Egle.

Noslēgtais līgums paredz, ka RTU un JVĢ sadarbosies zinātniskās pētniecības darbu izstrādē un RTU piedāvās skolēniem, izstrādājot pētniecības darbus, izmantot RTU laboratoriju aprīkojumu. RTU arī piedāvās JVĢ skolēniem iepazīt studiju iespējas RTU, organizējot ekskursijas uz RTU fakultātēm un laboratorijām. S. Egle norāda, ka skolotāji noteikti mudinās devītklasniekus izmantot šo iespēju, jo viņiem jāpieņem lēmums par mācību virziena izvēli vidusskolā.   

Līgumslēdzējpuses arī apņemas sadarboties, īstenojot lekciju un semināru ciklus par inženierzinātnēm skolēniem un skolotājiem, kā arī nodrošinot karjeras konsultācijas vidusskolēniem. S. Egle informē, ka daudzi JVĢ skolotāji pilsētā vada metodiskās apvienības un no RTU pētniekiem un mācībspēkiem smeltās zināšanas inženierzinātnēs noteikti noderēs ne vien JVĢ, bet arī citu pilsētas skolu skolotājiem un pēcāk arī skolēniem.  

«RTU ir patiess prieks par noslēgto sadarbības līgumu ar Jūrmalas Valsts ģimnāziju. Šīs skolas skolēni jau iepriekš izrādījuši lielu interesi par inženierzinātņu studijām, piedaloties dažādos RTU konkursos. Ceram, ka sadarbības saites palīdzēs vēl vairāk talantīgu jauniešu sagatavot inženierzinātņu studijām, jo tieši skolas laiks ir īstais, lai radītu jauniešos dziļāku izpratni un interesi par eksaktajiem priekšmetiem un vairotu viņos vēlmi nākotnē kļūt par inženierzinātņu speciālistiem,» saka U. Sukovskis. Viņš arī uzsver, ka sadarbības veidošana ar Latvijas skolām uzskatāma par ļoti nozīmīgu RTU aktivitāti, kas var ilgtermiņā veicināt inženierzinātņu speciālistu pieplūdumu Latvijas darba tirgum, sekmējot valsts ekonomisko attīstību.  

Šis ir jau trešais RTU noslēgtais sadarbības līgums ar Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Šā gada 3. martā RTU noslēdza līgumu ar Ādažu vidusskolu, savukārt 10. martā – ar Valmieras Valsts ģimnāziju.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. maijs, 2015 plkst. 14:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi