RTU sadarbosies ar Liepājas pašvaldību un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru

17. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir parakstījusi sadarbības līgumu ar Liepājas pilsētas pašvaldību un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par sadarbību pētniecībā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, kā arī inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, tā sekmējot savstarpēju attīstību un izaugsmi. 

Līgumu pirmdien, 16. martā, Liepājas delegācijas viesošanās laikā RTU parakstīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis un LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

«RTU ir ļoti sekmīgi izveidojusi sadarbību zinātnē un pētniecībā ar ārvalstu institūcijām, taču līgumiska vienošanās ar Latvijas reģioniem līdz šim nav izvērsta, tāpēc šobrīd tiecamies izveidot  sadarbības tīklu, kas gan popularizētu inženierzinātņu studijas reģionos, gan ļautu aktīvāk sadarboties ar reģiona uzņēmumiem,» saka RTU rektora vietnieks biznesa un inovāciju jautājumos Antons Kiščenko.

Līgums paredz, ka RTU, Liepājas pašvaldība un LTRK sadarbosies mācību prakšu organizēšanā un īstenošanā, izglītības un zinātnes izmantošanā Liepājas uzņēmumos. «Reģionu pilsētu pašvaldības ir ļoti ieinteresētas sadarboties, jo tā ir iespēja sekmēt reģionu attīstību – gan  esošo uzņēmumu izaugsmi, gan jaunu uzņēmumu veidošanos,» uzskata A. Kiščenko.

Viņš informē, ka uzņēmumiem ar RTU plānots noslēgt  ne vien prakses līgumus, bet arī individuālos uzņēmuma izpētes līgumus, tā palīdzot rast risinājumus uzņēmumā esošajām problēmām. Tāpat RTU plāno pakāpeniski ieviest jaunu studiju moduli uzņēmējdarbības, tehnoloģiju pārneses un produktu attīstības profesionālās kompetences veidošanai, tā jau studiju laikā rosinot studentus tehniskās zināšanas likt lietā jaunu uzņēmumu veidošanā.

Paredzams arī, ka līgums veicinās savstarpējo dialogu zinātniskās pētniecības rezultātu komercializācijā. Jau iecerēts, ka Liepājā varētu veidot starptautiskajam inovāciju tīklam «DEMOLA Network» līdzīgu forumu, kurā varētu attīstīt Liepājas uzņēmēju un studentu sadarbību jaunu produktu vai inovatīvu risinājumu jau esošajiem produktiem radīšanā.

Pēc līguma parakstīšanas Liepājas un LTRK pārstāvji tika iepazīstināti ar RTU studentu pilsētiņas attīstības projektu «RTU – pilsēta pilsētā», kā arī apskatīja RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāti un Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāti. Vizītes laikā delegācijas pārstāvjiem bija iespēja tikties ar fakultāšu vadību, lai pārrunātu sadarbības iespējas.

Šis ir jau trešais līgums, ko RTU ir parakstījusi ar Latvijas pilsētām. 30. janvārī tika parakstīts līgums ar Valmieras pilsētas pašvaldību, savukārt 11. martā – ar Madonas novada pašvaldību.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. marts, 2015 plkst. 10:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi