RTU sadarbosies ar Mālpils novada domi

1. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) noslēgusi līgumu ar Mālpils novada domi par sadarbību pētniecībā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, kā arī zināšanu un tehnoloģiju pārnesē.

Līgumu 1. martā RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātē parakstīja RTU rektors  akadēmiķis Leonīds Ribickis un Mālpils novada domes priekšsēdētāja vietniece Solvita Strausa, piedaloties arī Mālpils profesionālās vidusskolas direktorei Frančeskai Ģēvelei.

Pēc līguma parakstīšanas S. Strausa pauda cerību, ka sadarbībā ar RTU izdosies risināt vairākas novadam būtiskas problēmas saistībā ar siltumapgādes, siltumizolācijas, energoefektivitātes nodrošināšanu. RTU rektora vietnieks biznesa un inovāciju jautājumos Antons Kiščenko uzsvēra, ka liela nozīme šādu novada attīstībai būtisku problēmu risināšanā varētu būt tieši RTU studentiem, piedāvājot novadam inovatīvus un praktiskus risinājumus.

Savukārt F. Ģēvele uzsvēra, ka augstu vērtē augstākās izglītības lomu profesionālās izglītības attīstībā, un pauda cerību, ka  noslēgtais sadarbības līgums būs atspēriena punkts arī Mālpils profesionālās vidusskolas audzēkņu izglītošanā un RTU mācībspēki un studenti skolas audzēkņus ieinteresēs iegūt augstāko izglītību kādā no RTU piedāvātajām specialitātēm, ko jau sākuši apgūt vidusskolas līmenī, un pēc tam iegūtās zināšanas izmantos novada attīstības veicināšanai.

Līdzīgi sadarbības līgumi RTU jau ir noslēgti ar Cēsu, Daugavpils, Valmieras, Madonas, Liepājas, Bauskas, Ventspils, Dobeles u.c. pašvaldībām. Sadarbības tīklu RTU veido, lai popularizētu inženierzinātņu studijas reģionos, ļautu aktīvāk sadarboties ar reģiona uzņēmumiem un motivētu RTU absolventus attīstīt uzņēmējdarbību Latvijas novados.

Līgums paredz RTU dalību Mālpils novada izglītības iestāžu un uzņēmumu problēmu izpētē un ieteikumu izstrādāšanā, kā arī pašvaldības informēšanā par komercializācijas piedāvājumiem un iespējamo iesaisti prakses programmā. Savukārt pašvaldība apņemas sadarboties metodisko materiālu un rokasgrāmatu sagatavošanā, iesniegt universitātei tematu priekšlikumus bakalaura, maģistra un doktora darbu izstrādei. Līgumslēdzējpuses sadarbosies arī citos būtiskos jautājumos.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. marts, 2016 plkst. 15:48

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi