RTU sadarbosies ar Ogres novada pašvaldību

7. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) parakstījusi līgumu ar Ogres novada pašvaldību par sadarbību pētniecībā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, kā arī inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā.

Sadarbības līgumu ceturtdien, 7. maijā, Ogres novada domē parakstīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis. Līgums paredz sadarbību pētniecisko darbu izstrādē, laboratoriju aprīkojuma izmantošanā, kopīgu Eiropas Savienības finansētu  projektu un cita veida pētniecības projektu realizācijā, zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņā, konferenču un semināru rīkošanā, mācību prakšu organizēšanā un īstenošanā, akadēmisko un profesionālo studiju programmu izstrādē un pilnveidošanā un mācību materiālu izstrādē.

Pēc līguma parakstīšanas notika diskusijas par turpmākajām sadarbības iespējām biznesa un inovāciju jomā, kā arī par iespējamajiem pētniecības virzieniem un diplomdarbu tematiem. Tāpat tika pārrunāta potenciālā RTU studentu iesaiste inovatīvu un radošu projektu īstenošanā Ogres novadā, tostarp RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studentu iespējas piedalīties konkursā par tiesībām projektēt Ogres Kultūras centra kāpnes. Plānots, ka konkursā kopā ar RTU arhitektūras studentiem piedalīsies arī studenti no Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes, tādejādi noslēgtais līgums kalpos ne vien sadarbībai starp RTU un Ogres novada pašvaldību, bet arī plašākai sadarbībai ar citu augstskolu studentiem.

Līdz šim līdzīgi sadarbības līgumi noslēgti ar Valmieras, Madonas, Liepājas un Bauskas pašvaldībām, savukārt šā gada 13. maijā plānots noslēgt sadarbības līgumu ar Ventspils novada pašvaldību. Sadarbības iespējas pārrunātas arī ar Daugavpils, Rēzeknes, Jelgavas un Jēkabpils pašvaldībām. RTU noslēgusi līgumus arī ar Latvijas reģionu skolām – Valmieras Valsts ģimnāziju, Ādažu vidusskolu, savukārt 14. maijā tiks uzsākta sadarbība ar Jūrmalas ģimnāziju.

Šāda veida sadarbības līgumi tiek parakstīti, lai izvērstu aktīvāku sadarbības tīklu zinātnē un pētniecībā ar Latvijas reģioniem, tādā veidā gan popularizējot inženierzinātņu studijas reģionos, gan ļaujot aktīvāk sadarboties ar reģiona uzņēmumiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. maijs, 2015 plkst. 16:22

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi