RTU sadarbosies ar Ventspils novada pašvaldību

14. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) noslēgusi līgumu ar Ventspils novada pašvaldību par sadarbību pētniecībā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, kā arī zināšanu un tehnoloģiju pārnesē.

Līgumu 13. maijā RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (APF) parakstīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Viņš pēc līguma noslēgšanas RTU uzdāvināja Ventspils mākslinieces Laimdotas Junkares gleznu, kurā atspoguļota viena no novada vērtībām – meži.

Līgums ar Ventspils pašvaldību noslēgts kā turpmāks sadarbības garants ar RTU, jo jau iepriekš RTU sadarbojusies ar Ventspils novada pašvaldību divu projektu realizēšanā. RTU APF bakalaura studiju programmas «Arhitektūra» 2. un 3. kursa studenti snieguši priekšlikumus divu pašvaldībai piederošu objektu – Ventspils novada Ugāles pagasta tirgus laukuma un Tārgales pagasta teritorijas un viensētas «Bitnieki» – sakārtošanā un atjaunošanā.

«Ventspils novads teritoriālajā ziņā ir otrais lielākais Latvijā, taču pēc iedzīvotāju skaita – tikai 25. Mums ir daudz teritoriju un objektu, kurus vēlamies sakārtot, tādēļ varam piedāvāt daudz iespēju studentiem radoši izpausties un pielietot universitātē iegūtās zināšanas reālu problēmu risināšanai.  Liels prieks, ka izveidojusies jau pirmā sadarbība ar RTU studentiem, kuri spēj dot savu ieguldījumu novada attīstībā. Taču arhitektūra nav vienīgā joma. Esam ieinteresēti sadarboties arī dažādu citu  inženiertehnisku risinājumu realizēšanā Ventspils novadā, piemēram, energoefektivitātes vai siltumenerģijas jomā,» sacīja A. Mucenieks.

RTU rektora vietnieks biznesa un inovāciju jautājumos Antons Kiščenko pauda cerību, ka noslēgtā sadarbība būs kvalitatīva, ražīga un ilgstoša un kalpos par platformu dažādu kopīgu projektu realizēšanai, piemēram, biznesa inkubatora izveidei RTU Ventspils filiālē, tā sniedzot atbalstu jaunu biznesa ideju attīstīšanai Ventspils novadā.

Līdzīgi sadarbības līgumi RTU jau ir noslēgti ar Cēsu, Daugavpils, Valmieras, Madonas, Liepājas, Bauskas u.c. pašvaldībām. A Kiščenko cer, ka sadarbība veicinās RTU un Latvijas novadu regulāru dialogu abiem sadarbības partneriem saistošos jautājumos. «Vēlamies, lai studenti no novadiem RTU iegūtu zināšanas inženierzinātnēs un pēc studijām tās pielietotu savu novadu attīstībā,» pauda A. Kiščenko.

Līgums paredz RTU dalību Ventspils novada izglītības iestāžu un uzņēmumu problēmu izpētē un ieteikumu izstrādāšanā, kā arī pašvaldības informēšanā par komercializācijas piedāvājumiem un iespējamo iesaisti prakses programmā. Savukārt pašvaldība apņemas sadarboties metodisko materiālu un rokasgrāmatu sagatavošanā, iesniegt universitātei tematu priekšlikumus bakalaura, maģistra un doktora darbu izstrādei. Līgumslēdzējpuses sadarbosies arī citos būtiskos jautājumos.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. maijs, 2015 plkst. 14:43

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi