RTU sāk aktīvāk sadarboties ar Āfrikas universitātēm

27. janvāris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) centieni nodibināt ciešākas attiecības ar Āfriku ir vainagojušies ar pirmajiem rezultātiem – šobrīd RTU studē jau 69 studenti no Alžīrijas, Ēģiptes, Marokas, Nigērijas un Kamerūnas.

RTU Tālmācības centrs arī veiksmīgi sadarbojas ar šī kontinenta universitātēm digitālo tehnoloģiju un e-studiju jomā. RTU Tālmācības centra pētnieki 2008., 2009. un 2012. gadā ar referātiem piedalījušies dažādās starptautiskās konferencēs digitālo tehnoloģiju un e-studiju jomā, no kurām īpaši jāizceļ «E-learning Africa», kuras tematika ir zināšanu sabiedrības daudzveidīgās tehnoloģijas un to lietojumi, un «ICT-Africa», kas veltīta e-studiju tehnoloģijām un to lietojumam.

RTU Tālmācības centra pētnieks Jānis Kapenieks 2013. gada septembrī vadīja uzņēmējdarbības kursu Nkumbas Universitātē, Ugandā, šai universitātei tiek palīdzēts arī izstrādāt jaunu e-studiju vidi. «Šāda veida sadarbība veido savstarpēju uzticību un rada priekšnoteikumus lielāka apjoma projektiem nākotnē,» atzīst J. Kapenieks.

«Āfrikas tirgi ir interesanti Eiropai tādēļ, ka tie ir strauji augoši. Kaut arī iedzīvotājiem ir zema pirktspēja, lielais cilvēku skaits rada tirgu, kas varētu būt interesants Latvijā radītiem specifiskiem e-produktiem,» stāsta J. Kapenieks.

Savukārt Ārzemju studentu departaments kopā ar partneriem no Eiropas un Ziemeļāfrikas universitātēm īsteno Erasmus Mundus «BATTUTA» projektu ar kopējo finansējumu 4 miljoni eiro. RTU studentiem, mācībspēkiem, pētniekiem un darbiniekiem ir iespēja doties mobilitātē uz 14 augstākās izglītības iestādēm piecās Ziemeļāfrikas valstīs.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. janvāris, 2014 plkst. 9:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi