RTU sāk sadarbību ar Pekinas Tehnoloģiju un biznesa universitāti

7. septembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis ir parakstījis sadarbības līgumu ar Pekinas Tehnoloģiju un biznesa universitāti (Beijing Technology and Business University – BTBU). Memoranda parakstīšana notika delegācijas vizītes laikā RTU 4. septembrī.

Delegācijas sastāvā bija universitātes viceprezidents profesors Chaoxian Li, Starptautiskā departamenta direktors profesors Mingke He, Akadēmiskā departamenta viceprezidents Haisheng Li, Organizāciju departamenta direktora vietniece Xijiao Zheng, Tiesību zinātņu augstskolas dekāna vietniece Luna Wang.

Pēc līguma parakstīšanas BTBU viceprezidents profesors Chaoxian Li pauda prieku par noslēgto sadarbību, uzsverot, ka RTU ir pirmā universitāte Latvijā, ar kuru BTBU sākusi sadarbību. «Ceru, ka noslēgtais līgums veicinās abu universitāšu attīstību. Gan mūsu universitātei, gan RTU ir vairākas spēcīgas studiju programmas un pētniecības jomas, kurās, sadarbojoties un pārņemot labāko praksi, varam veicināt universitāšu kvalitāti,» pauda  Chaoxian Li.

Parakstītais sadarbības līgums paredz savstarpēju studiju un pētniecības materiālu, publikāciju un akadēmiskās informācijas, kā arī mācībspēku un studentu apmaiņu, kopīgu pētniecību un regulāras tikšanās ar mērķi attīstīt izglītību uz pētniecību. Chaoxian Li plāno, ka universitāšu sadarbību varētu sākt ar studentu un mācībspēku apmaiņu, kā arī kopīgu pētniecības projektu īstenošanu.

BTBU dibināta 1950. gadā. Tā ir valsts nozīmes universitāte ar galvenajiem darbības virzieniem mākslās, zinātnē, inženierijā, tiesību zinātnēs, ekonomikā, vēsturē, filozofijā un menedžmentā. Kopumā tā piedāvā 43 bakalaura studija programmas, 35 maģistra programmas un dažas doktora līmeņa programmas.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. septembris, 2015 plkst. 10:55

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi