RTU saņem zeltu «Ilgtspējas indeksa 2016» novērtējumā

9. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitātei (RTU) ikgadējā «Ilgtspējas indeksa 2016» mērījumā ir piešķirta zelta kategorija, kas apliecina RTU darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības augsto līmeni. Universitāte indeksa mērījumiem šogad pieteikusies ceturto reizi un šī ir pirmā reize, kad tā ieguvusi zeltu.

«Rīgas Tehniskā universitāte ir lielākā augstskola Latvijā, un tas nozīmē arī atbildību pret mūsu studentiem, personālu, sabiedrību un apkārtējo vidi. «Ilgtspējas indeksa» novērtējums ir apliecinājums, ka RTU ievēro labus pārvaldības principus un ir atbildīga par savu lomu sabiedrībā,» uzsver RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Rektors arī uzsver, ka ilgtspējīga  attīstība ir viena no RTU prioritātēm, jo RTU ir ANO izveidotā Ilgtspējīgas attīstības risinājumu tīkla biedre un RTU zinātnieki palīdz risināt septiņus no ANO ilgtspējīgas attīstības izvirzītajiem mērķiem. RTU atzīta arī par 170. zaļāko universitāti pasaulē, apliecinot universitātes centienus zaļās politikas realizēšanā, kā arī nupat RTU ieguvusi Ģimenei draudzīgakomersanta statusu, kas arī ir viens no ilgtspējīgas attīstības priekšnoteikumiem.

Šogad apbalvošanas svinīgā ceremonija notika 9. jūnijā un tās laikā platīna, zelta, sudraba un bronzas kategorijā tiks sveikti 52 Latvijas uzņēmumi, kuri demonstrējuši atbildīgu un tālredzīgu uzņēmējdarbības pieeju un bijuši pietiekami drosmīgi, lai veiktu publisku sava snieguma novērtējumu.

Indeksam pieteicās vairāk nekā 80 Latvijas uzņēmumi, kas ir pēdējo gadu lielākais skaits. Zelta kategorijā tiks sveikti arī tādi uzņēmumi kā «Latvijas Dzelzceļš», «Latvijas Mobilais telefons», «Nordea banka», «Rīgas siltums», «SEB banka», Starptautiskā lidosta «Rīga» un «Swedbank».

«Ilgtspējas indekss» ir stratēģisks vadības instruments, kura pamatā ir starptautiski atzīta metodoloģija. Tas vērtē uzņēmumu sniegumu atbilstoši Latvijai aktuāliem ekonomiskajiem, sociālajiem un vides jautājumiem, vienlaikus pārstāvot starptautiski atzītu izpratni par korporatīvās atbildības un ilgtspējas kritērijiem. Tas sabiedrībai, valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, laiuzslavētu un atbalstītu uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments  

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. jūnijs, 2016 plkst. 13:20

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi