RTU Senāta sēdes turpmāk notiks RTU Zinātniskās bibliotēkas konferenču zālē

21. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta sēdes, kuras līdz šim notika RTU centrālajā ēkā, Kaļķu ielā 1, turpmāk norisināsies RTU Zinātniskās bibliotēkas konferenču zālē, Ķīpsalas studentu pilsētiņā, Paula Valdena ielā 5. Pirmā sēde jaunajās telpās notika pirmdien, 25. aprīlī.

«Tā kā liela daļa senatoru ir arī RTU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuri ikdienā strādā kādā no Ķīpsalā esošajām fakultātēm, 2015. gada nogalē atklātās RTU Zinātniskās bibliotēkas konferenču zāle bija likumsakarīga turpmāko Senāta sēžu norises vietas izvēle. Jaunās telpas ir ērtas, modernas un ergonomiskas – tās jāiedzīvina un jāsāk izmantot aktīvi!»  uzsver RTU Senāta priekšsēdētāja profesore Elīna Gaile-Sarkane.

Pāreja uz telpām Ķīpsalā ir arī vēl viens solis tuvāk idejai par vienotu, centralizētu RTU studentu pilsētiņu, kas tuvākajā nākotnē kļūs par Baltijā modernāko inženierzinātņu studiju centru, Ķīpsalā koncentrējot RTU fakultāšu, zinātniskās darbības un administrācijas ēkas.

RTU Senāts ir RTU personāla koleģiāla vadības institūcija un lēmējinstitūcija. Senāta sastāvā ir 50 senatoru – 38 akadēmiskā personāla, tostarp zinātniskā personāla, pārstāvji, 10 studējošo, kā arī divi vispārējā personāla pārstāvji. Senāts apstiprina kārtību un noteikumus, kas regulē visas RTU darbības sfēras – izskata un pēc neatkarīgas ekspertīzes apstiprina studiju programmas, dibina un likvidē struktūrvienības, apstiprina RTU budžetu u. c. Senāta sēdes notiek reizi mēnesī.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. aprīlis, 2016 plkst. 11:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi