RTU septembrī vieslekcijas būvniecības drošībā lasīs ASV profesors

15. jūlijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) septembrī viesosies profesors no ASV un lasīs lekciju ciklu par drošību būvniecībā. Profesora vizīti finansē Baltijas–Amerikas brīvības fonds (Baltic-American Freedom Foundation – BAFF), tāpēc piektdien, 11. jūlijā, RTU parakstīja līgumu ar BAFF, tā juridiski apstiprinot fonda finansiālo atbalstu vieslektora vizītes nodrošinājumam.

Līguma parakstīšanā piedalījās RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis, BAFF reģionālā vadītāja Ilze Doškina, RTU Būvniecības fakultātes Būvražošanas katedras vadītājs Mārtiņš Vilnītis, kā arī studiju departamenta direktore Ilze Birzniece.

Līgums paredz, ka finansiāli tiks atbalstīts vieslekciju cikls «Būvniecības drošība, kvalitāte un produktivitāte («Construction safety, quality and productivity»), kuru no 21. līdz 27. septembrim RTU vadīs Veinas Valsts universitātes Detroitā (Wayne State University) profesors Mumtaz Usmen.

«Vieslekciju cikls pavērs lielisku iespēju Latvijas celtniecības inženieriem un studentiem dzirdēt starptautisku pieredzi mūsdienās tik būtiskajos būvniecības jautājumos. Turklāt lekciju ciklu plānots arī digitalizēt, tā dodot iespēju turpmākajos gados ar starptautisko pieredzi iepazīties arī tiem interesentiem, kas klātienē nebūs klausījušies profesora lekcijas. Tādējādi tiks sniegts ieguldījums arī nākamo būvinženieru izglītībā,» saka M. Vilnītis.

M. Usmen ir eksperts būvniecības projektu vadībā ar specializāciju drošības, kvalitātes un produktivitātes jautājumos, kas ir ļoti nozīmīgi, jo paredz gan strādnieku drošību būvniecības laikā, gan cilvēku drošību, kad  ēka jau ir nodota ekspluatācijā.

«BAFF viena no pamatvērtībām ir ekonomiskās izaugsmes veicināšana Baltijas valstīs. Būvniecība ir  valsts tautsaimniecībai būtiska joma, kurā Latvijai joprojām jāattīstās, it sevišķi modernu, bet tajā pašā laikā drošu celtniecības objektu izveidē, tādēļ, atbalstot RTU vieslektora vizīti Rīgā, ceram veicināt pasaules pieredzes pārņemšanu un jaunu ideju cirkulāciju būvniecībā,» uzsver I. Doškina.

RTU finansējumu saņems no BAFF «Baltijas-Amerikas Dialoga programmas», kas paredz, ka izglītības un nevalstiskās organizācijas Baltijas valstīs var piesaistīt finansējumu, lai nodrošinātu ASV vieslektora vizīti Baltijā. Programmas piedāvātais optimālais finansējums ir 10 000 ASV dolāru. RTU saņems 6500 ASV dolāru, kurus drīkstēs izmantot vieslektora transporta un uzturēšanās izdevumu segšanai, kā arī vieslekciju un semināru organizēšanai.

Kopumā šajā konkursā BAFF saņēma 42 pieteikumus. RTU bija viena no četriem pretendentiem, kas ieguva finansējumu.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūlijs, 2014 plkst. 10:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi