RTU starptautiskā diena: «Mercedes-Benz», indiešu deja un slavenā «Waltzing Matilda»

14. marts, 2014
.
.
.

Atzīmējot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sasniegto augstākās izglītības eksportā – RTU studē 875 ārzemju studenti no 45 valstīm – ārzemju studenti tikās ar ārvalstu vēstniekiem, universitātes vadību, mācībspēkiem un studentiem, lai dalītos starptautiskajā pieredzē un iepazīstinātu ar savām valstīm. 

 Skatīt galeriju  

rtu_starptautiska_diena_04.jpg«RTU stratēģiski dodas pareizā virzienā, pārtopot modernā trešās paaudzes universitātē. Topošā RTU studentu pilsētiņa iezīmēs jaunu ēru inženierzinātņu attīstībā Baltijas reģionā, nodrošinās augstākās kvalitātes studijas un vēl straujāku zinātnes sasniegumu sasaisti ar inovācijām,» pasākuma atklāšanā teica RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. 

rtu_starptautiska_diena_02.jpgKlātesošos uzrunāja Vācijas vēstniece Latvijā Andrea Viktorin un RTU vēstnesis Vācijā – RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes students Oskars Bormanis, kurš īstenoja «Erasmus» praksi auto kompānijas «Mercedes-Benz» rūpnīcā. Andrea Viktorinstāstīja par ilgstošu sadarbību ar RTU, savukārt O. Bormanis akcentēja RTU nopelnus viņa augstajā kvalifikācijā, ko novērtēja prakses vietā.   

rtu_starptautiska_diena_03.jpgIndijas vēstniece Zviedrijā Banashri Bose Harrison sniedza nelielu ieskatu Indijas kino, beigās nonākot līdz «mūzikas mūzikliem». Viņasprāt, mūzika ir viena no tām kultūras jomām, kura varētu būt saskarsmes punkts latviešu un indiešu ciešāku attiecību veidošanā ne tikai augstākās izglītības jautājumos, bet arī biznesā. 

rtu_starptautiska_diena_01.jpgĪpašu uzmanību izpelnījās RTU ārzemju studentu priekšnesumi, kuri klātesošos iepazīstināja ar savām valstīm, dziedot, dejojot un spēlējot mūzikas instrumentus. RTU studenti no Uzbekistānas Malika Riksibaeva un Andrey Kan, dziedot un spēlējot ģitāru, izpildīja uzbeku dziesmu «Sen ketarsan» jeb «Tu aizgāji». Studenti no Indijas Debi Mandal, Piyush Baypayee un Tony Sabu izpildīja deju «Jhumm bra bam» jeb «Vienkārši dejo». 

RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta pētnieks Adrian Leslie-Robertar ģitāru rokās uzrunāja publiku divās valodās – latviešu un angļu, stāstot par savu pieredzi, ko ieguvis astoņus gadus studējot, strādājot RTU un dzīvojot Latvijā. Pēc tam viņš nospēlēja un nodziedāja austrāliešu slaveno balādi «Waltzing Matilda». Savukārt RTU students no Nigērijas Ihechukwudere Okoroego izpildīja Ben E. King, Jerry Leiber un Mike Stoller dziesmu «Stand By Me».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. marts, 2014 plkst. 14:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi