RTU Starptautiskajā nedēļā aktualizē studiju internacionalizācijas jautājumus

18. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) no 23. līdz 27. maijam rīkoja Starptautisko nedēļu, kuras laikā starptautiskās sadarbības un finanšu administrēšanas jomas pārstāvji apsprieda augstskolu labo praksi un jautājumus internacionalizācijā, budžeta veidošanā un fondu finansējuma apguvē. Šogad pasākumā, kas notika jau piekto gadu, piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 40 pārstāvju no 11 valstu 30 augstskolām.

RTU Starptautiskās nedēļas atklāšana notika pirmdien, 23. maijā, plkst. 10.30 «Swedbank» AS centrālajā ēkā, Rīgā, Balasta dambī 1 a, 25. stāvā.To ar uzrunu atklāja RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis. Starptautiskajā nedēļā piedalījās pārstāvji no Čehijas, Francijas, Grieķijas, Islandes, Kosovas, Lībijas, Polijas, Portugāles, Spānijas, Turcijas un Vācijas.

Rīgas Stradiņa universitātes profesors Deniss Hanovs runāja par Eiropas Savienības (ES) atbalsta programmas Erasmus+piedāvātajām iespējām kultūras daudzveidības sekmēšanā, īpaši akcentējot starpkultūru komunikācijas nozīmi starptautiskās sadarbības organizēšanā un augstskolas globālās atpazīstamības veicināšanā. Savukārt žurnālists un eksperts ES jautājumos Ansis Bogustovs stāstīja par projektu rezultātu popularizēšanu un sabiedrisko attiecību nozīmi mediju informēšanā un sabiedrības izglītošanā par Erasmus+ sniegtajām iespējām.

Pasākumātika organizētas arī darba grupas, kurās dalībnieki varēja iegūt dziļākuizpratni par partneraugstskolu finanšu administrēšanas principiem un budžeta veidošanas jautājumiem, pēcāk labo praksi pārņemot savās augstskolās. Dalībnieki arī informēja par dažādu fondu finansējuma piesaisti un tā apguvi projektu īstenošanā.

Starptautiskajā nedēļānotika dažādas tematiskas lekcijas, prezentācijas un diskusijas, kā arī dalībnieku individuālas vizītes RTU fakultātēs un administratīvajās struktūrvienībās.

Starptautiskā nedēļa jau tradicionāli ir vērienīgs un nozīmīgs pasākums, kas ir svarīgs jaunu kontaktu dibināšanā un esošo partnerību stiprināšanā. Tiek slēgti jauni sadarbības līgumi, ko veiksmīgi izmanto RTU studenti, mācībspēki un darbinieki.

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. maijs, 2016 plkst. 13:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi