RTU Starptautiskajā nedēļā aktualizēs studentu saliedētības jautājumu

23. maijs, 2014
.
.
.

No 26. līdz 30. maijam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) norisināsies trešā Starptautiskā nedēļa. Rīkojot minēto pasākumu, RTU aktīvi pilda Latvijas valdības uzstādījumu par augstākās izglītības internacionalizāciju un viesprofesoru piesaisti.

Starptautiskās nedēļas atklāšana notiks pirmdien, 26. maijā, plkst. 11 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18.

Šogad Starptautiskās nedēļas pasākumos piedalīsies 35 dalībnieki no 12 valstīm, pārstāvot 26 esošās un potenciālās «Erasmus»sadarbības augstskolas no Čehijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas un Turcijas.

Nedēļas laikā paredzētas dažādas tematiskas lekcijas, prezentācijas un diskusijas, bet 27. maijā – metodiskā konference par pieredzi un izaicinājumiem darbā ar ārzemju studentiem, kā arī pētījuma «Latvijā studējošo saliedētības veicināšana un ārzemju studentu diskriminēšanas mazināšana» rezultātu prezentācija.

Iecerētas arī individuālas vizītes uz RTU fakultātēm un administrācijas struktūrvienībām, lai tiktos ar savu jomu kolēģiem, apspriestu konkrētākus sadarbības jautājumus un plānotu nākotnes uzdevumus. Programmā iekļauti arī kultūras pasākumi, kuru laikā dalībniekiem būs iespēja ne vien iepazīt RTU un tās darbības sfēras, bet arī gūt priekšstatu par Latvijas kultūru un nozares specifiku.

Starptautiskā nedēļa jau tradicionāli ir vērienīgs un nozīmīgs pasākums,kas ir svarīgs jaunu kontaktu dibināšanā un esošo partnerību stiprināšanā. Tiek slēgti gan jauni sadarbības līgumi, ko veiksmīgi izmanto RTU studenti, mācībspēki un darbinieki, gan padziļināti pētītas katras dalībvalsts iespējas zinātnē, pētniecībā un studiju jomā.

RTU Starptautiskās sadarbības departaments Starptautisko nedēļu organizēkopš 2012. gada, taču šogad pasākums ir īpaši zīmīgs, jo 2014-2015. gadā darbu sāk jaunā Eiropas Komisijas programma «Erasmus+», kas aizstāj vairākas esošās Eiropas Savienības programmas, aptverot visas izglītības jomas un piedāvājot atbalstu arī sportā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. maijs, 2014 plkst. 15:08

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi