RTU starptautiskās vasaras skolas dalībnieki piedāvā arhitektoniskus jauninājumus Cēsu pilsētvidei

7. augusts, 2014
.
.
.

Aktualizējot veselīga dzīvesveida, dziedniecības tradīciju un aktīvās atpūtas iespējas mazpilsētā, Cēsīs noslēgsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) starptautiskā vasaras skola «Get Well City». Tās izskaņā vasaras skolas dalībnieki plašākai publikai prezentēs darbnīcās izstrādātās idejas.

Noslēguma pasākums notiks piektdien, 8. augustā, Ruckas mākslas un rezidenču centrā, Cēsīs,Piebalgas ielā 19. No plkst. 15. līdz 17 notiks vasaras skolas projektuizstādes atklāšana, darbnīcu gala prezentācijas un publiskā diskusija. Darba valoda — angļu, ieeja bez maksas. Savukārt plkst. 20 notiks darbnīcās tapušo instalāciju atklāšana Ruckas parkā.

Vasaras skolā, kas jau trešo gadu norisinās Cēsīs, šogad piedalās 30 dalībnieki no 20 dažādām valstīm. Trīs – arhitektūras, dizaina un pilsētplānošanas – radošajās darbnīcās tika pētīti un izvērtēti Cēsīs unto apkārtnē pieejamie dabas resursi, rekreācijas un dziedniecības vēsture un potenciāls, un ierosināti veidi, kā tos pielāgot ilgāk un veselīgāk dzīvojošas sabiedrības vajadzībām, liekot lietā mūsdienu tehnoloģiju iespējas un vides veidošanas paņēmienus.

Darbnīcā «Sanatorium» tapusi vasaras skolas vēsturē nopietnākā būve — pirts ar masāžas dušu un atpūtas baseinu. Tai par iedvesmu kalpojušas Cēsīs 19. gadsimtā populārās hidroterapijas iestādes. Darbnīcā «The Naturalists» izpētītas Cēsu pilsētas un tās iedzīvotāju attiecības ar dabu, it sevišķi Gaujas nacionālo parku, un izpētes rezultāti apkopoti drukātā publikācijā. Savukārt darbnīcas «We Are Well»dalībnieki Ruckas parkā atraduši Cēsu pilsētas ģeogrāfisko centru un toiezīmējuši ar telpiski grafisku struktūru, kas kalpos gan kā atpūtas paviljons parka apmeklētājiem, gan kā skulpturāls apskates objekts.

«Vasaras skola ir labvēlīga vide eksperimentiem un jaunām atziņām, jo šeit nepiespiestā atmosfērā satiekas akadēmiskās zināšanas ar praksi. Tas ir domas un darbu rosinošs, intensīvs mācību process,» saka viens no«Get Well City» organizatoriem Toms Kokins.

Projektu izstāde būs apskatāma no 10. līdz 15. augustam katru dienu no plkst. 10 līdz 18 Ruckas mākslas un rezidenču centrā. Bet būves parkā būs apskatāmas līdz pat vasaras beigām.

Vasaras skola notiek no 26. jūlija līdz 9. augustam. To organizē Latvijas radošo industriju komunikācijas platforma «Fold» sadarbībā ar RTU. Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Valsts izglītības attīstības aģentūra, Cēsu novada pašvaldība, SIA «Rotho Blaas», SIA «Remember Brothers», AS «Antalis», SIA «ITA Ltd», SIA «Valmiermuižas alus», ZS «Ķelmēni», žurnāls «MONU».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. augusts, 2014 plkst. 11:29

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi