RTU starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta studenti iepazīstas ar VID

16. oktobris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta (RTU SESMI) 1. kursa studenti šā gada 15. oktobrī karjeras izglītības braucienā viesojās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvajā ēkā Rīgā, Talejas ielā 1. Apmeklējuma mērķis bija uzzināt par VID struktūru un darbības jomām, kā arī  apskatīt VID administratīvo ēku.

RTU SESMI studentus uzrunāja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone, demonstrējot prezentāciju par VID, tā darbības virzieniem, stratēģiju, kā arī karjeras iespējām VID. I. Pētersone studentus iepazīstināja ar iestādes cilvēkresursu politiku, tālākizglītības un kvalifikācijas paaugstināšanas iespējām, darba vidi, vērtībām. VID ģenerāldirektore pozitīvi novērtēja VID un RTU SESMI līdzšinējo sadarbību jauno speciālistu sagatavošanā. VID ģenerāldirektore aicināja RTU SESMI studentus aktīvi izmantot studiju laiku un iespējas, ko sniedz studentiem nodrošinātās mācību prakses vietas VID struktūrvienībās, lai iepazītos ar iestādes darbību, kā arī izvērtētu savas profesionālās intereses un iespējamo darbības jomu pēc augstskolas beigšanas. Pēc uzrunas studentiem bija iespēja uzdot jautājumus gan VID vadītājai, gan citiem klātesošajiem VID darbiniekiem.

Pēc tikšanās ar VID ģenerāldirektori RTU SESMI studenti devās ekskursijā pa VID administratīvo ēku, kur viņiem bija iespēja apmeklēt vairākas VID struktūrvienības, tostarp VID Muitas pārvaldes Muitas laboratoriju un Valsts vienoto klientu apkalpošanas centru, kas atrodas VID telpās.

22.oktobrī plānots VID apmeklējums RTU SESMI 4. kursa studentiem, lai tiktos ar VID ģenerāldirektores vietniekiem un pārrunātu darba iespējas VID pēc RTU SESMI absolvēšanas.

RTU SESMI nodarbojas ar muitas un nodokļu speciālistu apmācību kopš 1994. gada, gūstot pasaules mēroga atzinību un saņemot Pasaules muitas organizācijas (PMO) akreditāciju bakalaura un maģistra līmeņa programmām «Muitas un nodokļu administrēšana» par atbilstību vienotajiem muitnieku profesijas standartiem, ko apstiprinājušas 177 PMO dalībvalstis.

RTU SESMI ir vienīgā augstākā mācību iestāde Latvijā, kas sagatavo speciālistus VID pamatprofesijās gan muitas, gan nodokļu jomā. SESMI un VID ir izveidojusies cieša sadarbība, ko paredz arī noslēgtie sadarbības līgumi. Pirmais šāds sadarbības līgums tika noslēgts jau 1994. gadā. Šajos gados diplomus muitas un nodokļu administrēšanas jomā ir saņēmuši aptuveni 5000 jauno speciālistu. Pateicoties VID atbalstam, VID vadība un speciālisti piedalās mācību procesā, valsts eksāmenu komisijā, VID nodrošina prakses vietas studentiem. Gan SESMI, gan VID speciālisti kopīgi piedalās arī starptautiskajos projektos.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. oktobris, 2015 plkst. 16:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi