RTU stendu izstādē «Skola 2016» apmeklē vairāk nekā 4000 interesentu

29. februāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) informatīvo stendu izstādē «Skola 2016» apmeklējuši vairāk nekā 4000 vidusskolēnu, pamatskolēnu un viņu vecāku no visas Latvijas. Interesentiem tika sniegta informācija par daudzveidīgajām inženierzinātņu apguves iespējām RTU. Daudzus izstādes apmeklētājus piesaistīja arī dažādās RTU sarūpētās inženierzinātņu aktivitātes.

RTU stendu apmeklēja gan rīdzinieki, gan skolēni no citām Latvijas pilsētām. Liela daļa no viņiem jau nopietni apsver studijas kādā no RTU piedāvātajiem studiju virzieniem un pat zina konkrētu studiju programmu, par kuru vēlas uzzināt vairāk. Topošos studentus interesēja arī budžeta vietu sadalījums, studiju ilgums, iespējas iegūt stipendijas, darba iespējas pēc studiju beigšanas, kā arī sporta un kultūras aktivitātes universitātē.

Jaunāko klašu audzēkņi un viņu vecāki izstādē uzzināja vairāk par RTU Bērnu un jauniešu universitāti, kas piedāvā aizraujošā veidā apgūt tehniskās zinātnes. Savukārt 7.–9. klases skolēni, kuriem ir īpaša interese par eksaktajām zinātnēm, iepazinās ar RTU Inženierzinātņu vidusskolas piedāvājumu.

Izstādes laikā norisinājās arī dažādas aktivitātes. Daudzu izstādes apmeklētāju interesi piesaistīja Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes un «Latvenergo» radošās laboratorijas organizētā elektronikas darbnīca, kā arī ķīmijas eksperimentu demonstrācijas. Ikviens varēja baudīt arī aukstos cepumus un kūpošās sulas, aplūkot 3D printeri darbībā un diskutēt par zinātni ar RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas pārstāvjiem.

Tie, kuri vēlas savas zināšanas pārvērst idejās un tās, savukārt, veiksmīgā biznesā, iedvesmu varēja gūt RTU studentu biznesa inkubatora «IdeaLAB» stendā, kur aplūkojamas studentu biznesa idejas – «Quube», kas ir oriģināla dizaina rakstāmlietu organizēšanas rīks, robotu izstrādes komplekts «SumoBoy», kā arī inovatīva apģērbu kolekcija bērniem «Kidlino».

Fotogalerija

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. februāris, 2016 plkst. 10:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi