RTU stiprinās sadarbību ar Norvēģiju reģionālās attīstības jomā

12. februāris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvji no Tautsaimniecības un reģionālās ekonomikas institūta februāra sākumā viesojās HLB University College of Norway Norvēģijā.

Šī bija pirmā abu augstskolu pārstāvju tikšanās un tās laikā RTU pētnieces Iveta Baltiņa un Alise Vītola ar norvēģu kolēģiem pārrunāja augstskolu sadarbības iespējas tādās jomās kā lauku teritoriju ekonomikas dažādošana un ilgtspējīga vietējo kopienu attīstība mūsdienu globalizācijas laikmetā. Vizītes laikā RTU un HLB University College of Norway pārstāvji vienojās turpināt darbu pie kopīga projekta pieteikuma sagatavošanas Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.–2014. gada perioda programmā «Pētniecība un stipendijas».

iln_eea_grants.jpgKā norāda Alise Vītola, mūsdienās lauku teritorijas Latvijā un Norvēģijā saskaras ar būtiskiem izaicinājumiem, jo darbavietu skaits tradicionālajās lauku nozarēs samazinās. Tajā pašā laikā pārmaiņas tautsaimniecībā ir radījušas ne vien draudus lauku reģionu attīstībai, bet arī iespējas nodarboties ar augstas pievienotās vērtības uzņēmējdarbību ražošanā un pakalpojumu sniegšanā.

rtu.jpgVizīte bija iespējama, pateicoties Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.–2014. gada perioda programmas «Pētniecība un stipendijas» divpusējās sadarbības fonda atbalstītajam projektam PV/2013/010 «Research project elaboration by HLB University College of Norway and Riga Technical University of Latvia».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. februāris, 2014 plkst. 11:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi