RTU studente saņem AS «Latvijas balzams» stipendiju zinātniskā darba īstenošanai

17. februāris, 2015
.
.
.

Lai aktualizētu tehnisko specialitāšu nozīmi un ražotāju vajadzības, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentei Antoņinai Antonovai AS «Latvijas balzams» (LB) sadarbībā ar RTU Attīstības fondu piešķīris stipendiju zinātniskā darba «Tehnoloģisko iekārtu apkopes efektivitātes paaugstināšana uzņēmumā» īstenošanai.

Konkursā tika piešķirtas divas stipendijas – katra 750 EUR apjomā – vienam RTU un vienam Latvijas Universitātes (LU) studentam. A. Antonova studē RTU BALTECH studiju centra starptautiskajā maģistra programmā «Ražošanas inženierzinības un vadība» un augstu vērtē iespēju ar savu zinātnisko darbu paaugstināt uzņēmuma AS «Latvijas Balzams» tehnoloģisko iekārtu apkopes efektivitāti, tā iegūstot arī lielisku pieredzi Latvijas ražošanas uzņēmumā.

«Uzņēmums vēlas noskaidrot, kāda ir tā tehnoloģisko iekārtu apkopes efektivitāte salīdzinājumā ar starptautisko praksi un kādas ir metodes un iespējas nepieciešamības gadījumā to uzlabot. Darbā plānoju izpētīt konkrēta uzņēmuma ceha iekārtu darbību, iegūstot datus gan par to, cik bieži iekārtas sabojājas un cik bieži tām tiek konstatēti defekti, gan arī cik bieži notiek iekārtu dīkstāves un, balstoties uz iegūtajiem datiem, piedāvāt risinājumus iekārtu apkopes efektivitātes paaugstināšanai,» saka A. Antonova.

Ražošanas uzņēmumos, tostarp AS «Latvijas balzams», joprojām trūkst kvalificētu darbinieku. Stipendijas ir viens no veidiem, kā pievērst tehniskajās zinātnēs studējošo uzmanību reālām vajadzībām konkrētajā uzņēmumā, atzīst LB personāla un administratīvā departamenta direktore Signe Bīdermane, uzsverot, ka «tādā veidā mēs palīdzam jauniešiem kļūt par labāk sagatavotiem darbiniekiem – vai nu mūsu uzņēmumā vai pārtikas ražošanas nozarē kopumā».

«Latvijas balzams» stipendiju fondu maģistratūras studentiem iedibināja 2013. gadā, lai stimulētu interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizētu jautājumus, kas ir būtiski Latvijas ražotājiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. februāris, 2015 plkst. 16:11

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi