RTU studenti aicina uz ekonomiskas braukšanas sacensībām «EkoOrientēšanās»

21. maijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) aicina ikvienu autobraucēju pārbaudīt iemaņas ekonomiskajā braukšanā, piedaloties jau trešajās Latvijas ekobraukšanas sacensībās «Ekoorientēšanās». To galvenais mērķis – veikt trasi, izmantojot pēc iespējas mazāku degvielas patēriņu. 

Sacensībām starts tiks dots sestdien, 31. maijā, plkst. 11 pie t/p «Alfa», turpat paredzēts arī finišs. Dalībnieki cits pēc cita dosies aizraujošā 350 km garā trasē pa Vidzemi, atzīmējoties noteiktā laikā 12 kontrolpunktos un izpildot uzdevumus, lai saņemtu tālākas norādes. Šogad ir veikti vairāki uzlabojumi sacensību kvalitātes nodrošināšanai, piemēram, uzlabotas degvielas kontroles un plombēšanas sistēmas.

Dalībnieki tiks sadalīti četrās klasēs: benzīna un dīzeļa dzinēja mašīnas, kas savukārt dalīsies lielajā un mazajā masu kategorijā. Visu klašu trīs ekonomiskākās komandas saņems vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem – «Galactico» dāvanu kartes no t/p «Alfa», automašīnu vējstikla nanopārklājumus no SIA «ERG Auto», lidojumus «Aerodium», mašīnas jaudas pārbaudi SIA «Rolis», piedzīvojumu Ozolkalnā, žurnāla «Autobild» abonementus, kā arī citas vērtīgas balvas. 

Ideja par šāda veida sacensībām radās 1989. gadā, kad RTU Transporta un mašīnzinību fakultāte (TMF) mācībspēks Vitolds Šneps-Šnepe sadarbībā ar autožurnālu «За Pулем» organizēja «Ekoralliju Rīga – Maskava», kurā piedalījās 21 padomju ražojuma mašīna. No 2004. līdz 2009. gadam RTU TMF studentu pašpārvalde jeb mehi organizēja mazākus ekobraucienus saistībā ar pasākumu «Mehu kari». 2010. gadā mehi sadarbībā ar Sporta un atpūtas apvienību «Magnēts» un Vitoldu Šnepu-Šnepi organizēja «EkoOrientēšanās» ralliju maršrutā Rīga – Saulkrasti – Rīga, kurā piedalījās jau 64 ekipāžas.

Pieteikšanās pasākumam notiek elektroniski, aizpildot reģistrācijas anketu. Pirms pieteikšanās pasākuma dalībnieki aicināti iepazīties ar sacensību nolikumu. Dalības maksa no komandas, piesakoties līdz 25. maijam, ir 40 EUR, no 26. līdz 29. maijam – 50 EUR. 30. maijā dalības maksu vairs nebūs iespējams samaksāt elektroniski. Pasākuma dienā dalības maksa – 60 EUR.

Ekonomisku braukšanu atbalsta pasākuma lieldraugs SIA «Volvo Trucks Latvia». Par labu atmosfēru pasākuma startā un finišā rūpēsies t/p «Alfa». Pasākumu informatīvi atbalsta Latvijas ziņu portāls «Apollo.lv». Degvielas uzpildi automašīnām atbalsta SIA «Neste Latvija». Visiem dalībniekiem atbalstu sniegs: SIA «Auto Halle», SIA «Smiļģu bārs», enerģijas dzēriens «Red Bull» un apģērbu veikalu tīkls «Seppälä».

RTU Komunikācijas nodaļa 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. maijs, 2014 plkst. 13:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi