RTU studenti ar Baltijas valstu tehnisko universitāšu studentu apvienībām diskutēs par integrāciju

29. oktobris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) 30. un 31. oktobrī sanāksmē ar studentu apvienībām no Tallinas Tehnoloģiju universitātes (TUT), Kauņas Tehniskās universitātes (KTU) un Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes (VGTU) spriedīs par Baltijas jūras reģiona tehnisko universitāšu konsorcija «BALTECH» studentu apvienību sadarbības iespējām, īpaši akcentējot jautājumu par iespējām sadarboties starptautisko studentu integrācijas jautājumā.


Kopš 2015. gada septembra RTU ir kļuvusi par «BALTECH» prezidējošo universitāti, tādējādi uzņemoties vadību ciešākas sadarbības veicināšanā inovācijas un tehnoloģiju pārnesē starp reģiona tehniskajām universitātēm. RTU kā vienu no būtiskiem  aspektiem uzsver arī reģiona studentu ciešāku sadarbību.

Studentu apvienības diskutēs gan par vajadzībām un problēmām, kādas iezīmējas katrā apvienībā atsevišķi, gan mēģinās definēt galvenos stratēģiskās sadarbības virzienus. Tomēr diskusiju galvenais temats būs starptautisko studentu integrācija, līdz ar to tiks aplūkots gan tipiska apmaiņas studenta profils un stereotipi, gan pārrunātas lielākās integrācijas problēmas un to cēloņi, mēģinot tām rast risinājumus.

«Katru gadu starptautisko studentu skaits pieaug, arvien vairāk aktualizējot arī dažādas starptautisko studentu integrācijas problēmas,» atklāj pasākuma organizatore, RTU Studentu parlamenta Ārējo sakaru nodaļas vadītāja Marta Megne. Viņa cer, ka diskusiju rezultātā izdosies sniegt priekšlikumus starptautisko studentu integrācijas uzlabošanai gan katrā organizācijā atsevišķi, gan kopā, ceļot akadēmiskās un sociālās vērtības starptautisko studentu vidū un laužot stereotipus par kultūras pasākumiem kā vienīgajiem studentu integrācijas rīkiem.

«BALTECH» konsorcijs dibināts 1997. gadā. Tā dalībnieki: RTU, TUT, KTU, GDTU, Linčopingas Universitāte, Lundas Universitāte un Karaliskais tehnoloģiju institūts.

Vairāk par konsorciju iespējams uzzināt tā mājaslapā http://www.baltech.info/.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. oktobris, 2015 plkst. 16:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi