RTU studenti ES mājā rādīs spageti tiltu konstruēšanas paraugdemonstrējumus

16. marts, 2016
.
.
.

Lai demonstrētu inženierzinātņu studiju aizraujošo dabu, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti 18. martā no plkst. 11 līdz 18 Eiropas Savienības (ES) mājā, Aspazijas bulvārī 28, rādīs spageti tiltu konstruēšanas paraugdemonstrējumus.

RTU spageti tiltu konstruēšanas sacensību «STiKS» ievadpasākums tiek organizēts tematiskā mēneša ietvaros – martā ES mājā īpaša uzmanība tiek pievērsta jauniešu iespēju, izglītības un nodarbinātības jautājumiem. Pasākumā interesenti varēs gan vērot tiltu būvniecības paraugdemonstrējumus, gan uzzināt vairāk par gaidāmajām sacensībām.

Šogad sacensības «STiKS» notiks 2. aprīlī RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, Ķīpsalas ielā 6. Tajās skolēni un studenti, izmantojot radošu pieeju, asu prātu, makaronus un mazliet līmes, aicināti radīt Baltijā izturīgāko spageti tiltu.

Sacensībās var piedalīties gan studenti, gan skolēni, ja komandā ir vismaz viens students. Studentu un skolēnu komandas var startēt mazo tiltu konstruēšanas kategorijā, sacensību norises vietā sešu stundu laikā uzbūvējot tiltu no vienas paciņas jeb 500 g spageti makaronu. Savukārt jauktās komandas, kurās ir vismaz viens students, var startēt lielo tiltu konstruēšanas disciplīnā, uzbūvējot tiltu iepriekš. Tā minimālais platums – 1 m, maksimālais svars – 1 kg. Saistvielu izvēle tiltu būvē ir pašu komandu ziņā.

Pēc būvniecības pabeigšanas, izmantojot speciālu slogošanas iekārtu, tiks pārbaudīta tiltu slodzes izturība, noskaidrojot veiksmīgākās un pārdomātākās konstrukcijas autorus. Katrā kategorijā tiks apbalvotas trīs labākās komandas. Studentu uzvarētājkomanda mazo tiltu būvniecības kategorijā, kā arī jauktā komanda lielā tilta būvniecības kategorijā iegūs ceļazīmi uz Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu «RECCS 2016» Ungārijā.

Lai piedalītos sacensībās, jāizveido 2–3 cilvēku komanda, jāizvēlas sacensību kategorija un jāaizpilda pieteikuma anketa. Ar sacensību nolikumu un papildu informāciju iespējams iepazīties mājaslapā www.stiks.lv, kā arī rakstot uz e-pastu m.

Sacensības rīko RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. marts, 2016 plkst. 9:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi