RTU studenti izstrādās funkcionālu telemetrijas stendu

29. septembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (RTU BIF)  Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju institūta 4. kursa studenti Alvis Epners un Kārlis Vītols, uzvarot SIA «Lattelecom» rīkotajā pētniecības darbu konkursā, ieguvuši iespēju ar uzņēmuma atbalstu izstrādāt funkcionālu telemetrijas stendu.

«Lattelecom» pētniecības darbu konkurss tika rīkots, lai ieinteresētu Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju institūta 4. kursa studentus telemetrijas jomā. Studenti tika aicināti iesniegt savas idejas un skices funkcionāla telemetrijas stenda izveidei, kas prezentētu telemetrijas risinājumu darbībā, uzskatāmi parādot, kā praktiski darbojas ūdens, siltuma, spiediena, gāzes, elektrības u.c. skaitītāju datu automātiska nolasīšana un informācijas atainošana portālā www.telemetrija.lv. Abiem studentiem, tālāk attīstot savu ideju, būs iespēja saņemt «Lattelecom» speciālistu atbalstu.

RTU Attīstības fonda izpilddirektors Artūrs Zeps norāda, ka ļoti pozitīvi vērtējama «Lattelecom» sniegtā iespēja RTU studentiem studiju procesā piedalīties uzņēmumam aktuāla projekta izstrādē ar labākajām idejām un risinājumiem. «Šī ir tā īpašā reize, kad visi apstākļi sakrīt – veiksmīgi sadarbojoties akadēmiskajai videi ar industriju, studentiem izdevies teorētiskās zināšanas pielietot praksē, atrisinot reālu uzņēmuma uzdevumu,» norāda A. Zeps.

«Lattelecom» Jauno pakalpojumu daļas vadītājs Arvils Kupris uzsver: «Pētnieciskā darba galvenais mērķis ir zināšanu pārnese, «Lattelecom» speciālistiem daloties ar studentiem savās zināšanās un pieredzē, vienlaikus uzklausot jauniešu redzējumu par telemetrijas attīstības virzieniem un iespējām. Jāuzteic RTU studenti, kuri ir gatavi aktīvi līdzdarboties un iesaistīties jaunos izaicinājumos, iepazīstot mūsdienu tehnoloģiju risinājumus.»

«Lattelecom» Telemetrijas pakalpojums ir iespēja attālināti un automātiski nolasīt datus no karstā un aukstā ūdens, siltuma, spiediena un temperatūras mērierīcēm dzīvoklī, ēkas pagrabā un citviet. Telemetrija ir mūsdienīgs efektīvāka resursu patēriņa un klientu servisa risinājums, ko izmanto dažādu Latvijas nozaru un lielumu uzņēmumi – apsaimniekotāji, namu pārvaldnieki un komunālo pakalpojumu sniedzēji. Uzņēmumiem tas ļauj ērtāk iegūt un apstrādāt datus, samazināt klientu sūdzības un uzlabot darbinieku efektivitāti, nekavējoties identificēt siltumtrases un citu sistēmu bojājumus, kā arī saprast, kur un kāpēc kopējā tīklā veidojas zudumi.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. septembris, 2015 plkst. 13:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi