RTU studenti praktizēsies Ķīnā, uzņēmumā «Huawei»

18. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte (RTU DITF) trešdien, 18. maijā, noslēdza sadarbības memorandu ar tehnoloģiju kompāniju «Huawei Technologies Latvia», kas dod iespēju RTU studentiem doties uz Ķīnu un strādāt kopā ar zinātniekiem «Huawei» centrālajā birojā Ķīnā.

«Mēs esam liecinieki nozīmīgam notikumam, jo uzņēmums «Huawei» mūsu datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas studentiem piedāvā lielisku iespēju RTU iegūtās teorētiskās zināšanas izmantot praksē, stažējoties tik liela mēroga starptautiski pazīstamā uzņēmumā,» saka RTU DITF dekāns profesors Jānis Grundspeņķis.

Sadarbība starp RTU un «Huawei» ļaus studentiem piedalīties uzņēmuma starptautiskajā «Seeds for the Future» korporatīvās sociālās atbildības programmā, kas piedāvā divu nedēļu apmaksātu izglītības programmu Ķīnā. Tās laikā studentiem būs iespēja piedalīties «Huawei» izpētes un attīstības centra darbā.

«Kā globālai kompānijai mums ir svarīgi integrēties un piedalīties dažādās aktivitātēs valstīs, kurās strādājam. Latvija mums bijusi ļoti pretimnākoša, dodot iespēju augt un attīstīties, un katru gadu sasniegt aizvien jaunus mērķus. Tagad esam gatavi tālāk nodot savas zināšanas Latvijas studentiem – nākotnes nozares ekspertiem, palīdzot sagatavot zinošus speciālistus,» stāsta «Huawei» Baltijas reģiona vadītājs Džu Lu.

«Seeds for the Future» iniciatīvas mērķis ir attīstīt vietējos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomas talantus, dalīties ar kompānijas zināšanām, veicināt lielāku izpratni un interesi par telekomunikāciju nozari, kā arī iedvesmot reģionālu dalību digitālās vides veidošanā.

Kopš «Seeds for the Future» programmas pirmsākumiem 2008. gadā jau vairāki tūkstoši IT jomas studentu no 20 valstīm un vairāk nekā 60 universitātēm ir izmantojuši iespēju uzlabot savas zināšanas izvēlētajā nozarē, kā arī ieguvuši padziļinātu izpratni par jaunākajām tehnoloģijām. Programma kalpojusi kā svarīga platforma, kas bagātina studentu pieredzi globālā mērogā, sagatavojot darbam IT un telekomunikāciju kompānijās. «Seeds for the Future» programmā šogad kopumā piedalīsies 18 studenti no Baltijas valstīm.

«Huawei» produkti un pakalpojumi pieejami vairāk nekā 170 valstīs, un tos izmanto viena trešdaļa pasaules iedzīvotāju, 2014. gadā ierindojot «Huawei» trešajā vietā pasaulē mobilo tālruņu tirdzniecībā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. maijs, 2016 plkst. 16:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi