RTU studenti saņem balvas par labākajiem maģistra un bakalaura darbiem

18. septembris, 2015
.
.
.

Divi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) studentu maģistra un bakalaura darbi ir atzīti par labākajiem Latvijas augstskolu labāko datorikas bakalaura un maģistra darbu konkursā. To rīko Latvijas Universitātes Fonds sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem «Exigen Services Latvia» un «Accenture Latvia».

Pirmo vietu maģistra darbu konkurencē ieguva RTU maģistrantūras absolvents un pašreizējais doktorantūras students Ēvalds Urtāns par darbu «Aktīvie infrasarkanie marķieri paplašinātajai un virtuālajai realitātei», kurā viņš izpētījis jaunas sensoru izmantošanas iespējas sadzīviskos priekšmetos, sniedzot ieskatu nākotnes tehnoloģiskajās iespējās. Maģistra darba vadītājs — DITF asociētais profesors Agris Ņikitenko. Ē. Urtāns saņēma arī vienreizējo stipendiju 1000 eiro apmērā.

Savukārt bakalaura darbu konkurencē trešo vietu un 550 eiro vienreizējo stipendiju ieguva pašreizējā RTU maģistrantūras studente Karīna Timošenkova par darbu «Tīmeklī bāzētu GPS sekošanas sistēmu lietošana sabiedriskā transporta risinājumos», kurā autore izpētījusi GPS sekošanas sistēmu iespējas sabiedriskajā transportā un izstrādājusi tīmekļa vietnes prototipu sabiedriskā transporta pieturvietu meklēšanai. Bakalaura darba vadītājs — RTU asociētais profesors Arnis Lektauers. Labāko darbu vadītāji ieguva vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā.

zibit_konkurss_karna_timoenkova.jpgKonkurss norisinājās divās kārtās: pirmajā kārtā katra augstskola veica iekšēju izvērtēšanu un atlasīja 1-3 labākos bakalaura un/vai 1-3 labākos maģistra darbus un iesūtīja šos darbus konkursam. Konkursa otrajā kārtā visus iesūtītos darbus izvērtēja konkursa komisija, kuras sastāvā bija «Exigen Services Latvia» un «Accenture Latvia» pārstāvji. Konkursam šogad tika iesūtīti 19 bakalaura darbi un 14 maģistra darbi no septiņām Latvijas augstskolām: RTU, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ventspils Augstskolas, Rēzeknes Augstskolas, Liepājas Universitātes un Transporta un sakaru institūta.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. septembris, 2015 plkst. 17:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi