RTU studenti un absolventi aicināti pieteikties Vernera fon Sīmensa Izcilības balvai

1. oktobris, 2014
.
.
.

Atbalstot studentu un jauno zinātnieku radošumu un veicinot tā produktīvu izmantošanu valsts ekonomikai nozīmīgās jomās, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Universitātes (LU) studenti un absolventi aicināti pieteikties Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas konkursam.

Konkurss šogad notiks jau 15. reizi, un to rīko «Siemens» reģionālā Somijas uzņēmuma «Siemens Osakeyhtio»Latvijas filiāle kopā ar RTU un LU. Konkursā var piedalīties RTU un LU studenti un absolventi, kuri 2013./2014. studiju gadā aizstāvējuši maģistra vai promocijas darbus jomās, kas sasaucas ar «Siemens» identitāti – uzņēmējdarbības nozarēm, uzņēmuma vērtībām, principiem un nākotnes vīziju.

Iesniegtos darbus vērtēs «Siemens Osakeyhtio»Latvijas filiāles konkursa ekspertu komisija, kā arī RTU, LU zinātņu prorektoru deleģētie eksperti, kas būs izraudzīti atbilstoši darbā aplūkotajam tematam.  Izvērtējot darbus, žūrija īpašu uzmanību pievērsīsidejas novatorismam, piedāvātā risinājuma zinātniskajam līmenim un praktiskajam pielietojumam. Kopējais balvu fonds ir 5000 EUR, un tas tiks sadalīts starp 10 labākajiem darbu autoriem.

«Aicinu potenciālos Izcilības balvas konkursa dalībniekus novērtēt konkursa sniegtās iespējas un, tajā piedaloties, gūt unikālu apliecinājumu savai prasmei un konkurētspējai. Jums ir dota iespēja apliecināt sevi kā izcilus savas nozares speciālistus, kuri ilgtermiņā veicinās Latvijas izaugsmi,» saka iepriekšējā gada Izcilības balvas ieguvējs Oskars Ozoliņš.

Konkursam līdz 19. oktobrim var pieteikties elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu.Maģistra darba un tā kopsavilkuma drukātā versija vai promocijas darba kopsavilkuma drukātā versija jāiesniedz klātienē konkursa koordinatorei RTU Mārai Zepai Rīgā, Kaļķu ielā 1, 307. telpā (tālr. 67089829, e-pasts ) vai konkursa koordinatorei LU Sarmītei Rutkovskai Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 151. telpā (tālr. 67034336, e-pasts ). Ar konkursa nolikumu var iepazīties universitāšu mājaslapās www.rtu.lv un www.lu.lv.

Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas pasniegšana pirmo reizi notika Vācijā 1997. gadā par godu «Siemens» 150 gadu jubilejai, bet jau 2000. gadā pirmais konkurss norisinājās arī Latvijā. Ar «Siemens» darbības nozaru, vīzijas, principu un vērtību aprakstu iespējams iepazīties šeit.

Sīkāka informācija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. oktobris, 2014 plkst. 12:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi