RTU studenti un absolventi izstrādā inovatīvus risinājumus uzņēmumu produktiem un pakalpojumiem

25. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Rīgas Biznesa skola (RBS) veiksmīgi iesaistījušās starptautiskajā atvērto inovāciju platformā «Demola Latvia», piesaistot astoņus studentus un divus absolventus. Pārstāvot sešas no septiņām multidisciplinārām komandām, viņi piedalījušies inovatīvu produktu un pakalpojumu ideju izstrādē, kuras «Demola Latvia» pirmajā izlaidumā prezentēs uzņēmumiem – problēmjautājumu autoriem – un žūrijai.

Starptautiskās sadarbības platformas «Demola Latvia» noslēguma prezentācijas tiks demonstrētas tās pirmajā izlaidumā pirmdien, 30. jūnijā, no plkst. 16 līdz 21Spīķeru kvartālā, restorānā «Dārzs», Rīgā, Maskavas ielā 4. Teikt pasākuma atklāšanas uzrunu uzaicināta Somijas vēstniece Latvijā Pirkko Hämäläinen.

Projekta «Captureln New Use Case», kurā piedalās arī RTU studentsun absolvents, kā arī RBS studente, uzdevums ir izdomāt un izstrādāt veidus, kā starptautiskas IT grupas «DPA» izstrādātu tehnoloģiju «CaptureIn» varētu integrēt cilvēku ikdienā. «CaptureIn»ir rīks, kas nodrošina autorizāciju ar viedtālruņa starpniecību, pilnībā atbrīvojoties no parolēm un saglabājot maksimālu drošību.

Savukārt projekta «FARMIT» mērķis ir padarīt lauksaimnieku darbu produktīvāku, izmantojot informācijas un navigācijas sistēmas, portatīvās datoru ierīces un citus rīkus. Komanda, kurā piedalās arī RTUstudents, aptaujājusi lauksaimniekus, analizējusi viņu problēmas un strādā pie vairāku reālajā dzīvē izmantojamu ideju attīstīšanas.

Komanda «Put on Customer Glasses», kuru veido arī trīs dažādu fakultāšu RTU studenti, izstrādā «Help» sadaļas modernizāciju SIA «FMS» izstrādātajai resursu vadības sistēmai «Horizon», kas nodrošina vienotu organizācijas finanšu, materiālo un cilvēkresursu uzskaiti un pārvaldību.

Mēneša laikā pēc starptautiskās sadarbības platformas «Demola Latvia»noslēguma pasākuma uzņēmumiem un organizācijām ir jāsniedz atbilde, vaitie vēlas iegādāties studentu izstrādāto risinājumu lietošanas tiesības.

«RTU atbalsta starptautiskās sadarbības platformu «Demola», jo tāir lieliska iespēja studentiem jau studiju procesā praktiski pierādīt savas universitātē iegūtās zināšanas reālās uzņēmumu sniegtās problēmsituācijās. Šis projekts veicina starpdisciplinaritātes attīstību, jo komandās darbojas dažādu augstskolu studenti, un tas mūsdienu konkurences apstākļos ir būtisks pluss, jo paplašina jauniešu redzesloku. Studentiem projektā ir iespēja attīstīt komunikācijas un uzstāšanās prasmes, analītikas spējas, kā arī uzlabot angļu valodas zināšanas,» saka RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovkis.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. jūnijs, 2014 plkst. 12:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi