RTU studenti uzvar Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā

30. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (RTU BIF) studentu komanda «Bridge iT» jau otro reizi plūkuši uzvaras laurus Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā «RECCS 2016», kas 26. maijā norisinājās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Komandā startēja Lauris Lubgans, Lauris Lodītis un Kristaps Zeps. Viņi piedalījās balstu tiltu kategorijā un startēja ar diviem makaronu tiltiem – «Alfa» un «Beta». Uzvaras laurus komanda plūca ar tiltu «Alfa», tādējādi otro gadu pēc kārtas kļūstot par pasaules čempioniem un vienlaicīgi uzrādot augstāko izturētās slodzes rādījumu – 468,8 kg. Savukārt ar tiltu «Beta», kurš slodzes testā izturēja 443,6 kg, komanda ieguva trešo vietu.

Sacensībās piedalījās arī RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) studentu komanda «JAM» – Artūrs Vēvers, Jānis Lungevičs un Māris Puriņš. Viņu tilts izturēja 372,1 kg lielu slodzi, nodrošinot sacensībās 5. vietu. 

Komandām sacensībās, kas kopumā ilga vairāk nekā nedēļu, no makaroniem un līmes bija jāuzbūvē tilts, kura kopējā masa nedrīkst pārsniegt vienu kilogramu, un laiduma garumam starp balstiem ir jābūt vienu metru garam. Sacensību finālā tilts tika slogots ar konstantu slodzi, līdz tas sabruka.

Kopumā Pasaules čempionātā šogad piedalījās komandas no Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Rumānijas, Turcijas, Irānas un Bulgārijas. Abas RTU komandas ceļazīmi uz Pasaules čempionātu «RECCS 2016» ieguva, uzvarot Baltijas spageti tiltu konstruēšanas sacensībās «STiKS 7», ko rīko RTU MTAF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu.

Baltijas sacensību organizatori saka lielu paldies «STiKS 7» atbalstītājiem – AS «Dobeles dzirnavnieks», SIA «Robert Bosch», Eiropas Komisijai, SIA «Projekts 3», SIA «Kurbada tilti», SIA «Stenders», žurnālam «Ilustrētā Zinātne», bāram/kafejnīcai «Ezītis miglā», enerģijas dzērienam «RedBull», fondam «Viegli», Okupācijas muzejam, kafejnīcai «Coffee Inn» un spēļu veikalam «Brain Games».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. maijs, 2016 plkst. 9:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi