RTU Studentu biznesa inkubatorā attīstīs jaunu brīvā laika pavadīšanas iespēju

9. maijs, 2014
.
.
.

Jauna brīvā laika pavadīšanas iespēja grupām, lāzeršķiltavas, kas darbojas ar elektrību un universāla sociālo tīklu Facebook.com un Draugiem.lv sekotāju piesaistes aplikācija maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī vēl septiņas biznesa idejas, kas guvušas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu biznesa inkubatora atbalstu visam 2014. gadam.

Konkursa žūrijas galveno atzinību izpelnījās RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) doktoranta Gundara Miezīša ideja «Izbēgt no slazda», kas sniegtu jaunu brīvā laika pavadīšanas iespēju grupām no diviem līdz pieciem cilvēkiem,pārbaudot atjautības, loģiskās domāšanas un pat detektīva spējas. Idejasaņēma «Swedbank» AS atbalstu 700 EUR vērtībā.

Otro vietu ieguva RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF) maģistrantaKlāva Kokina un studenta Jorena Broča biznesa ideja sākt lāzeršķiltavu ražošanu un tirdzniecību. Šis produkts atšķirībā no tirgū esošajām šķiltavām darbojas nevis ar gāzi vai degšķidrumu, bet ar elektrību, ko nodrošina atkārtojami lādējamas akumulators. Ideja saņēma «Swedbank» AS atbalstu 350 EUR vērtībā.

Savukārt trešo vietu ieguva RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) absolventa Mārtiņa Graša un RTU DITF studenta Rinalda Kubla ideja par universālu sociālo tīklu Facebook.comun Draugiem.lv sekotāju piesaistes aplikāciju maziem un vidējiem uzņēmumiem. Konkursa veidā tā ļaus piesaistīt jaunus sekotājus, uzzināt informāciju par lietotāju paradumiem, kā arī iegūt kontaktus e-pasta mārketingam, veicinot pārdošanas apjomu palielināšanos. Ideja saņēma «Swedbank» AS atbalstu 200 EUR vērtībā.  

RTU Studentu biznesa inkubatora projektu īsteno RTU Karjeras centrs sadarbībā ar «Swedbank» AS. Mentorus, ekspertus un konsultantus nodrošina RTU Inženierekonomikasun vadības fakultāte un Rīgas Hanzas Rotari klubs.

RTU Studentu biznesa inkubators ir izveidots 2010. gadā ar mērķi veicināt jaunu, perspektīvu, radošu, inovatīvu, konkurētspējīgu biznesa ideju realizāciju dzīvē. Šādi tiek atbalstīti RTU studenti un absolventi – topošie komersanti, tā sekmējot arī valsts ekonomikas attīstību.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. maijs, 2014 plkst. 12:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi