RTU studentu komanda izcīna uzvaru reģionālajās sacensībās «EBEC Baltic»

5. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda «Mērcīte» ieguvusi 1.vietu vienā no kategorijām reģionālajās Eiropas jauno inženieru sacensībās «EBEC Baltic», kas no 27. līdz 31. maijam norisinājās Krievijā, Urālu Federālajā universitātē (UrFU), Jekaterinburgā. Uzvara reģionālajās sacensībās komandai dod tiesības startēt Eiropas inženieru sacensību EBEC finālā, kas šovasar no 1. līdz 9. augustam norisināsies Rīgā.

Minētās ir Eiropas Tehnisko universitāšu studentu organizācijas BEST (Board of European Students of Technology) lielākās sacensības, kas konstruēšanas un situācijas analīzes kategorijās norisinās gandrīz simts vadošajās tehnisko zinātņu universitātēs visa Eiropā. Tā ir lieliska iespēja jaunajiem inženieriem pārbaudīt sevi, gūt pieredzi, strādājot komandā, un radīt risinājumus dažādām problēmām.

Urālos sacentās vairāk nekā 50 talantīgākie studenti no septiņām Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas universitātēm. Vairākas dienas kopumā 14 komandas no Rīgas, Kauņas, Tallinas, Pēterburgas, Maskavas un Jekaterinburgas sacentās divās kategorijās – situācijas analīzē un konstruēšanā.

RTU studentu komanda «Mērcīte» (Jānis Melderis, Rihards Dziedātājs, Artūrs Bērziņš, Gunārs Zelčs) uzvaru izcīnīja konstruēšanas kategorijā, kur bija jāizveido ierīce, kas spēj izšaut un sasniegt mērķi ar piecām bultām no 4 metru attāluma. Ierīcei bija jādarbojas automātiski bez roku pieskaršanās izšaušanas brīdī, kā arī tā bija jānovieto uz līdzenas vietas. «Mērcītes» izveidotā ierīce pēc žūrijas vērtējuma bija ļoti vienkārša un saprotama un darbojās pēc katapultas principa. Dalībnieki izmantoja pēc iespējas mazāk līdzekļu, lai uzbūvētu ierīci, kas pēc noteikumiem šāva ne tikai precīzi no noteiktā 4 metru attāluma, bet pat vairāk nekā 12 metriem. Otro vietu šajā kategorijā ieguva komanda «Cīņas eži» no Kauņas, bet trešo vietu — mājinieku UrFU dalībnieki, kuri savu ierīci izveidoja kā kaķa siluetu.

Savukārt situācijas analīzes kategorijā bija jāizstrādā biznesa stratēģija uzņēmumam «Tebodin» ar mērķi, lai šis uzņēmums kļūtu par lielāko spēlētāju ķīmiskās rūpniecības nozarē Krievijā. Šajā kategorijā 1. vietu ieņēma dalībnieki no Kauņas. Lai gan katrai no komandām bija lieliskas biznesa stratēģijas, kuras būtu vērtīgas daudziem uzņēmumiem, tomēr studenti no Kauņas izcēlās ar lieliskām prezentēšanas prasmēm, kas pārliecināja žūriju tieši par šo plānu. 2. vietā palika komanda no Tallinas, savukārt 3. vietā — atkal UrFU studenti.

BEST ir Eiropas tehnisko universitāšu studentu organizācija, kas pārstāvēta 33 valstīs 95 universitātēs un nodrošina papildu izglītību Eiropas tehnisko universitāšu studentiem.

Vairāk informācija par BEST un EBEC lasiet organizācijas mājas lapā. www.best.eu.org

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. jūnijs, 2014 plkst. 13:51

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi