RTU studentu modes skatē «Ķīpsalas pavasaris 2016» šogad sieviete - varonīgā un aizsargājamā

27. aprīlis, 2016
.
.
.

Noskaidrotas RTU topošo apģērba dizaineru studentu modes skates «Ķīpsalas pavasaris 2016» balvu ieguvējas, kuras žūrija šogad novērtējusi visaugstāk. Skate notika 26. aprīlī RTU Dizaina centrā Ķīpsalā un tā šogad tika veltīta tematam «... un Dievs radīja sievieti».

Fotogalerija

Jaunajām modes māksliniecēm savas īpašās balvas pasniedza kolekciju vadītājas Skaidra Deksne un Daina Šķiņķe. Balvas saņēma 4. kursa studente Agnese Ozola par eleganto minimālismu vakartērpu kolekcijā «Black Beauty» un 4. kursa studente Ļubova Burceva par uzdrīkstēšanos mākslinieciski izpausties, veidojot kolekciju «Adrenaline». Viņa saņēma arī Valsts eksaminācijas komisijas vadītājas un apģērbu ražotāja SIA «Solutions» direktores Gintas Ozoliņas balvu. Tā tika piešķirta arī 4. kursa studentei Ketijai Kalniņai par kolekciju «Cherish», kurā attēlota sievietes maigā personības daļa.

Savukārt S. Deksnes īpašo balvu saņēma 4. kursa studente Kristīne Verze par rozā lentītes tēmas realizāciju modes kolekcijā «Būt!». K. Verze vienīgā no studentēm atsaukusies onkoloģisko pacientu organizācijas «Dzīvības koks» aicinājumam, veidojot modes kolekciju, iedvesmoties no rozā lentītes, kas simbolizē izpratni un atbalstu krūts vēža skartajām sievietēm.

Studiju programmas «Materiālu tehnoloģijas un dizains» balvu ieguva 4. kursa studente Anna Elizabete Kasparsone par kolekciju «Et Dieu Crea la Femme», kura veidota iedvesmojoties no franču kino un seksualitātes ikonas Bridžitas Bardo tēla. Anna Elizabete šogad bija arī «Ķīpsalas pavasara 2016» seja. Savukārt Dizaina tehnoloģiju institūta balvu saņēma 4. kursa studente Alīna Masterova par kolekciju «Seperated at Birth», kurā attēlota sievietes un vīrieša vienlīdzība mūsdienu pasaulē.

Kopumā modes skatē tika prezentētas 26 RTU topošo apģērbu dizaineru kolekcijas. Tās veidotas, smeļoties iedvesmu daudzveidīgajā sievietes tēlā, kas sevī iemieso spēku, neatkarību un varu, tajā pat laikā saglabājot skaistumu un trauslo sievišķību. Sievietes tēls un loma sabiedrībā, kā arī slavenas sievietes – stila ikonas – Marlēna Dītriha, Bridžita Bardo, Odrija Hepberna, Maija Pļisecka –  ir mudinājušas veidot vizuāli unikālas un atšķirīgas kolekcijas, kurās veidoti ne vien sieviešu, bet arī vīriešu un bērnu tērpi.

Kolekcijas izstrādājušas RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta profesionālo bakalaura studiju programmu «Materiālu tehnoloģija un dizains» un «Apģērbu un tekstila tehnoloģija» 3. un 4. kursa studentes, piedaloties mācībspēkiem un nozares profesionāļiem.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. aprīlis, 2016 plkst. 13:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi