RTU studēs četri ZPD konkursa «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» laureāti

1. augusts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) kļuvusi par četru šā gada skolēnu zinātniskās pētniecības darbu (ZPD) konkursa «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» laureātu turpmāko studiju vietu. Viņi to atzinuši par savas nākotnes stabilāko garantu.

Laureātiem iespēju saskaņā ar RTU Uzņemšanas noteikumiem bez konkursa iestāties kādā no RTU pamatstudiju programmām deva izcilie rezultāti konkursā, kas notika 29. martā. Kopumā šādu iespēju ieguva seši skolēni.

Talsu Valsts ģimnāzijas absolventes – Annija Admidiņa un Madara Bērziņa – konkursā par pētījumu, kurā pierādīja, ka baravikas ir visvērtīgākais antioksidantu avots, ieguva ne vien iespēju studēt RTU, bet arī 1. vietu un 900 EUR lielu naudas balvu.

A. Admidiņa studēs RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes programmā «Ķīmijas tehnoloģiju» un uzsver, ka jau pirms labā starta ZPD konkursā bija nolēmusi savu turpmāko nākotni saistīt ar eksaktajām zinātnēm un RTU uzskatījusi par piemērotāko studiju vietu: «RTU ir prestiža augstskola, ko darba devēji novērtē. Arī no RTU studējošajiem esmu dzirdējusi daudz labu atsauksmju.»

Savukārt M. Bērziņa studēs RTU Inženiereknomikas un vadības fakultātes Starptautisko un ekonomisko sakaru un muitas institūta studiju programmā «Muitas nodokļu administrēšana». Viņai dalība ZPD konkursā ļāva jau iepriekš novērtēt RTU kā modernu un uz attīstību vērstu universitāti. «RTU piešķirtās daudzās valsts budžeta vietas jau vien liecina par to, ka RTU izglīto profesionāļus, kas valstij ir nepieciešami,» spriež M. Bērziņa. Turklāt viņas izraudzīto studiju programmu nav iespējams studēt nekur citur Latvijā.

Rīgas Franču liceja absolvents Viktors Edgars Vīgants konkursā piedalījās ar  elektrovelosipēdu, kura akumulatoru var uzlādēt ar cilvēka kustībām. Viņš studēs RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes studiju programmā «Mehatronika» un par studiju vietas izvēli ne brīdi nav šaubījies, uzsverot, ka mehānismi, elektronika un autodzinēji ir viņa lielākais hobijs. RTU arī studējuši un to rekomendējuši viņa ģimenes locekļi.

Gulbenes novada valsts ģimnāzijas absolvents Kristens Kantāns, kurš konkursā atklāja ūdens trieces mehānisma darbības principus, studēs RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes studiju programmā «Datorsistēmas». Viņš pauž: «Pirms dalības ZPD konkursā biju domājis studēt ārzemēs. Iegūtā budžeta vieta atrunāja, jo zinu, ka, studējot RTU, jau otrajā studiju gadā paveras iespējas atrast darbu specialitātē. Izvēloties studiju vietu, pats galvenais ir domāt par savām nākotnes iespējām.»  Programmu «Datorsistēmas» viņš izvēlējies studēt, jo interesē jaunās tehnoloģijas.

ZPD konkurss notiek deviņus gadus. Arī iepriekšējos gados RTU devusi iespējas topošajiem studentiem bez konkursa iestāties kādā no RTU pamatstudiju programmām. 2013. gadā to izmantoja divi laureāti.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. augusts, 2014 plkst. 15:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi