RTU svinīgā ceremonijā godināja 51 jauno zinātņu doktoru

4. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika svinīga ceremonija, kurā tika sveikts 51 jaunais zinātņu doktors, kurš zinātnisko grādu ieguvis 2014. gadā, kā arī jauno doktoru promocijas darbu vadītāji. Par godu šim notikumam izdota arī «Doktorantūras absolventu Gadagrāmata».

Svinīgā ceremonija notika sestdien, 7. martā, RTU Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Tajā tiks pasniegti apliecinājuma raksti par doktora grāda iegūšanu, kā arī unikālas, apzeltītas nozīmītes ar uzrakstu «RTU zinātņu doktors», kas apliecina jaunā zinātnieka statusu. Ceremonijā īpašs paldies tiks teikts arī promocijas darba vadītājiem, jo tieši viņiem ir nozīmīga loma zinātniskā darba izstrādāšanā.

«Doktora grāda iegūšana ir svarīga posma noslēgums ikviena jaunā zinātnieka dzīvē. Tā ir augstākā akadēmiskā grāda iegūšana un pievienošanās zinātnieku pulkam. Vairākus gadus jaunie zinātnieki ir veltījuši specifiskam doktora darba tematam un tagad pārzina to labāk nekā jebkurš cits. Izstrādājot promocijas darbu, jaunais zinātnieks attīsta pašdisciplīnu, kritisko domāšanu un uzdrīkstēšanos risināt teju neatrisināmas problēmas, kā arī sarežģītu teoriju pasniegšanu vienkāršā veidā,» saka RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

«Doktorantūras absolventu Gadagrāmatā» latviešu un angļu valodā ir apkopota informācija par visiem jaunajiem doktoriem un viņu promocijas darbiem. Tā ir RTU īstenota zinātnes komunikācijas platforma, lai informētu gan Latvijas un ārzemju akadēmiskās vides pārstāvjus par RTU jauno zinātnieku pētījumu rezultātiem, tā veicinot sadarbības iespējas jaunu zinātnisku pētījumu starpdisciplinaritātē un ilgtspējīgā inovācijunodrošināšanā, gan arī plašāku sabiedrību.

Gadagrāmata elektroniskā formā ikvienam interesentam būs pieejama RTU mājaslapā 9. martā.

RTU doktora studijas tiek īstenotas 21 doktora studiju programmā visās deviņās universitātes fakultātēs. Kopējais doktorantu skaits sasniedz gandrīz 500, un doktora studiju procesā iesaistīti vairāk nekā 200 profesoru un asociēto profesoru.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. marts, 2015 plkst. 10:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi