RTU svinīgā ceremonijā godinās 58 jaunos zinātņu doktorus

2. marts, 2016
.
.
.

Īpašā ceremonijā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā 5. martā plkst. 14 tiks sveikti piecdesmit astoņi 2015. gadā doktora grādu ieguvušie jaunie zinātnieki un viņu promocijas darbu vadītāji.

Jaunajiem zinātņu doktoriem svinīgajā pasākumā tiks pasniegti apliecinājuma raksti par doktora grāda iegūšanu un unikālas apzeltītas nozīmītes ar uzrakstu «RTU zinātņu doktors», kas apliecina jaunā zinātnieka statusu. Doktorantu svinīgajā ceremonijā īpašs paldies tiks teikts arī promocijas darbu vadītājiem, jo tieši viņiem ir svarīga loma  zinātniskā darba izstrādāšanā.

«Jaunajiem zinātniekiem doktora grāda iegūšana ir atvadas no bezrūpīgā pētniecības laika doktorantūrā. Reizē tas ir arī patstāvīgas akadēmiskās karjeras sākums, kas daudziem saistīsies ar inovāciju radīšanu un ieviešanu Eiropas tautsaimniecībā. Doktora grāds ir kā spārni, kas palīdz aiznest laboratorijā izauklētu tehnoloģiju līdz sabiedrībai, kas to lietos,» saka RTU Doktorantu studiju nodaļas vadītājs Lauris Bisenieks.

Svinīgajā ceremonijā tiks prezentēta «Doktorantūras absolventu gadagrāmata» – izdevums, kurā latviešu un angļu valodā ir apkopota informācija par jaunajiem zinātņu doktoriem un viņu promocijas darbiem. «Ar šo sējumu mēs gribam viegli uztveramā formā parādīt jauno zinātnieku pētījumu rezultātus, lai tie būtu pieejami ne tikai akadēmiskajā vidē, bet arī plašākai sabiedrībai,» stāsta RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna. Gadagrāmata elektroniskā formātā ikvienam interesantam būs pieejama RTU mājaslapā.

RTU doktora studijas tiek īstenotas 21 doktora studiju programmā deviņās fakultātēs. Kopējais doktorantu skaits sasniedz gandrīz piecus simtus, un doktora studiju īstenošanā iesaistīti vairāk nekā 200 profesoru un asociēto profesoru.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. marts, 2016 plkst. 14:25

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi