RTU svinīgā ceremonijā sveiks jaunos zinātņu doktorus

5. marts, 2014
.
.
.

2014. gada 8. martā plkst. 14 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā notiks svinīgā ceremonija par godu RTU jaunajiem zinātņu doktoriem. Ceremonijā tiks sveikti sešdesmit pieci 2013. gadā doktora grādu ieguvušie jaunie zinātnieki un viņu darbu vadītāji.

RTU turpina pagājušajā gadā aizsākto tradīciju – jauno zinātņu doktoru un viņu promocijas darbu vadītāju godināšanu svinīgajā ceremonijā. Jaunajiem zinātniekiem tiks pasniegti apliecinājuma raksti par doktora grāda iegūšanu un unikālas, speciāli izveidotas, apzeltītas nozīmes «RTU zinātņu doktors». Promocijas darba vadītājiem ir nozīmīga loma promocijas darba izstrādāšanā, tāpēc ceremonijā tiks teikts īpašs paldies arī viņiem.

Saistībā ar svinīgo notikumu RTU izdos arī «Doktorantūras absolventu gadagrāmatu»,  kurā latviešu un angļu valodā apkopota informācija par visiem  sešdesmit pieciem jaunajiem doktoriem un viņu promocijas darbiem.

«Gadagrāmata atspoguļo ne tikai katra jaunā doktora ieguldījumu zinātnes attīstībā, kas veikts vairāku gadu garumā un  apkopots disertācijā, bet arī viņu pētniecības intereses un moto, kas virza šos jaunos zinātniekus pētīt, atklāt un papildināt cilvēces zināšanu krājumu. Gribētos teikt, ka RTU doktorantūras absolventi ir universitātes iespēju un attīstības spogulis, kas rāda pētniecības izaugsmi un akadēmiskās vides ekselenci,» atzīst RTU Doktorantu studiju daļas vadītājs Lauris Bisenieks

RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna, paužot gandarījumu par RTU doktorantu skaita pieaugumu salīdzinājumā ar pagājušo gadu, saka: «Latvijai, kas industrializāciju noteikusi kā valsts ekonomikas virzošo spēku, vitāli nepieciešami motivēti un augsti izglītoti tehnoloģiju un inženierzinātņuspeciālisti. Es ticu, ka mūsu doktorantūras absolventi kļūs par uzņēmumu zinātnes un attīstības departamentu vadītājiem vai dibinās savus augsto tehnoloģiju uzņēmumus, tādējādi sniedzot ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā.»

Savukārt RTU rektors Leonīds Ribickis uzsver: «Mēs visi kopā RTU veidojam vidi, kurā pētniecība var attīstīties atbilstoši mūsdienu augstajiem tehnoloģiju standartiem. Ķīpsalā top Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs,ir sākta jaunā laboratoriju korpusa izveide, kas būs nozīmīgs ieguldījums gan studiju procesā, gan pētniecībā, jo studentiem un jaunajiem zinātniekiem tiks piedāvātas pašas modernākās pētniecības iekārtas. Tas dos jaunu atspēriena punktu RTU zinātnisko sasniegumu attīstībā.»

RTU Doktora studijas notiek 21 doktora studiju programmāastoņās fakultātēs. Kopējais doktorantu skaits pārsniedz piecus simtus,un doktora studiju procesā iesaistīti vairāk nekā 200 profesoru un asociēto profesoru.

RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. marts, 2014 plkst. 9:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi