RTU svinīgi iezvana jauno studiju gadu

1. septembris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlamenta pārstāvju sagaidīti, pirmkursnieki 1. septembra rītā jau pēc pulksten deviņiem sāka pulcēties kolonādē, kas atrodas RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā. Pulksten desmitos sākās tradicionālie Iezvanīšanās svētki, kuru laikā jaunos studentus uzrunāja RTU vadība, Studentu parlamenta, kā arī fakultāšu un citu RTU struktūrvienību pārstāvji.


  Fotogalerija

«Mūsu vidū ir bijuši izcili mācībspēki, pat vienīgais Nobela prēmijas laureāts no Latvijas – Vilhelms Ostvalds. Gadu desmitiem esam audzinājuši jaunos zinātniekus, pētniekus un speciālistus, kuri turpina iesākto ceļu mūsu universitātes atpazīstamības veicināšanai pasaulē,» klātesošos uzrunāja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. Viņš studentiem novēlēja studiju laikā kļūt par draugiem un mācībās atbalstīt vienam otru.

RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis jaunajiem studentiem vēlēja nezaudēt 1. septembrim raksturīgo pacilātības sajūtu un veiksmīgi pabeigt iesāktās studijas: «Mūsu absolventi ir pieprasītākie darba tirgū, paši veido un attīsta savus uzņēmumus, kā arī ir veiksmīgi izvēlētajās jomās – to apliecina RTU jau pieckārt  saņemtais Latvijas darba devēju vispieprasītākās augstskolas tituls.» 

Studentu parlamenta prezidente Evija Kaminska svētku uzrunā uzsvēra iespēju izkopt savu personību: «Galvenais ir nebaidīties, ticēt pašiem sev, jo viss ir iespējams, īpaši Rīgas Tehniskajā universitātē.» E. Kaminska pirmkursniekiem novēlēja padarīt šo jauno mācību gadu par atmiņā paliekošu.

Studentus sveica arī zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna, finanšu prorektors asociētais profesors Ingars Eriņš, Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns profesors Juris Smirnovs un Sporta kluba direktore Sanita Vīlistere, savukārt visu fakultāšu dekānu vārdā – Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes dekāns profesors Jurģis Poriņš.

Pasākuma laikā klātesošie varēja vērot RTU deju kolektīva «Vektors» un RTU karsējkomandas priekšnesumus.

Pirms un arī pēc svinīgā pasākuma Studentu parlamenta teltī bija iespējams iegādāties RTU studiju plānotājus un biļetes uz ikgadējo Fukšu balli. Pēcāk jaunieši devās uz ievadlekcijām savās fakultātēs, lai tiktos ar fakultātes vadību un fakultātes studentu pašpārvaldi, kā arī saņemtu lekciju sarakstus, studenta apliecības un citu studentiem būtisku informāciju.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. septembris, 2016 plkst. 15:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi