RTU tehnisko zinātņu studiju iespējas popularizētas 10 starptautiskās izglītības izstādēs

18. februāris, 2016
.
.
.

Lai veicinātu augstākās tehniskās izglītības eksportspēju un piesaistītu arvien vairāk ārzemju studentus studijām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Ārzemju studentu departaments 2015.  gada otrajā pusē piedalījies 10 starptautiskās izglītības izstādēs astoņās valstīs.

RTU pārstāvji, veicinot studiju internacionalizāciju RTU, piedalījās starptautiskās izglītības izstādēs Indijā, Uzbekistānā, Čīlē, Meksikā, Azerbaidžānā, Spānijā, Ķīnā un Francijā.

Izglītības izstāžu apmeklētājiem tika sniegta informācija par RTU programmu piedāvājumu specifiku, inženierzinātņu studiju globālo nozīmi, studiju procesu, prakses un darba iespējām pēc absolvēšanas, kā arī par citiem ar starptautiskajām studijām saistītiem faktoriem – Rīgas pilsētvidi, uzturēšanās izmaksām un studentu dzīvi. Interesenti tika informēti gan par bakalaura, maģistra un doktorantūras studijām RTU, gan par iespēju attīstīt arī pēcdoktorantūras (post-doc) pētnieku un akadēmiskā personāla mobilitāti uz RTU.

Dalība starptautiskajās izstādēs notika, pateicoties noslēgtajam līgumam Nr. L-ĀTA-15-3868 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta «Rīgas Tehniskās universitātes mārketinga aktivitātes ārējo tirgu apgūšanai 2015. gada otrajā pusgadā» īstenošanu. To līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

2015./2016. studiju gadā RTU studē 1569 ārzemju studentu no vairāk nekā 50 valstīm. Visvairāk ārvalstu studentu bija no Uzbekistānas, Indijas, Francijas, Turcijas, Kazahstānas, Vācijas. 2015./2016. studiju gadā RTU piedāvā apgūt vairāk nekā 40 studiju programmas angļu valodā, no tām septiņas – pirmo gadu, tā paplašinot to interesentu skaitu, kuri Latvijā vēlas apgūt tehniskās zinātnes.

RTU ārējā mārketinga aktivitātes veic kopš 1991. gada, kad tika nodibināta RTU Ārzemju studentu fakultāte, kas vēlāk tika pārdēvēta par Ārzemju studentu departamentu. Pēdējo sešu gadu laikā RTU pakāpeniski palielinājusi savu dalību starptautiskajās izglītības izstādēs, lai popularizētu inženierzinātņu studijas Latvijā. Vidēji RTU gadā piedalās 20 starptautiskās izglītības izstādēs dažādos pasaules reģionos.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. februāris, 2016 plkst. 15:02

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi