RTU tikās Centrālāzijas valstu izglītības ministriju un Latvijas augstskolu pārstāvji

29. jūnijs, 2015
.
.
.

Piektdien, 26. jūnijā, Rīgas Tehniskās universitātē (RTU) notika Latvijas augstskolu un Centrālāzijas valstu izglītības ministru vietnieku un to pavadošo delegāciju pārstāvju tikšanās. Tajā RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis viesus informēja par RTU, tās attīstību, stratēģiju un mērķiem, savukārt RTU rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā Igors Tipāns pastāstīja par ārzemju studentu piesaisti, veiksmīgo sadarbību ar Centrālāzijas valstīm un to augstskolām.

Tikšanās laikā I. Tipāns rosināja diskusiju par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas augstskolu un Centrālāzijas valstu izglītības ministriju turpmākās sadarbības veicināšanu studentu un akadēmiskā personāla apmaiņu īstenošanā, kopēju studiju programmu izveidē inženierzinātnes jomās, kā arī esošo studiju programmu savstarpējā novērtēšanā un kopīgā pētniecības darbā.

Tāpat I. Tipāns stāstīja par iespējām kopīgā darbā dažādu projektu īstenošanā, apgūstot Eiropas Savienības (ES) pieejamo finansējumu. Viņš arī rosināja sadarboties promociju darbu izstrādē un vadīšanā, kā arī dažādu kursu un prakšu organizēšanā. Pasākumā vēl sešu Latvijas augstskolu pārstāvji viesus iepazīstināja ar studiju iespējām tajās un panākto augstākās izglītības internacionalizācijas jautājumos.  

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. jūnijs, 2015 plkst. 15:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi