RTU TMF atklāj fotoizstādi un aicina absolventus uz 150. jubilejas svinīgo sarīkojumu

5. septembris, 2014
.
.
.

Ceturtdien, 4. septembrī, atzīmējot Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes (RTU TMF) 150 gadu jubileju, Ezermalas ielā 6k tika atklāta izstāde «TMF vēsture fotogrāfijās», kurā aplūkojamas fotogrāfijas, kas ataino fakultātes vēsturi un attīstības gaitu.

 Skatīt galeriju  

rtu_tmf_atklaj_fotoizstadi_01.jpgIzstādes atklāšanā uzrunas teica RTU TMF dekāns profesors Ēriks Geriņš, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, RTU Studiju departamenta nodaļas vadītājs Helmuts Guļevskis un fakultātes ilggadējais dekāns asociētais profesors Jānis Ozoliņš, ne tikai atklājot dažādus vēsturiskus faktus par TMF un universitāti, bet arī aicinot esošos un  bijušos darbiniekus,  kā arī absolventus uz svinīgo sarīkojumu par godu TMF 150 gadu jubilejai un absolventu salidojumu, kas notiks 18. oktobrī plkst. 17 Rīgas Latviešu biedrības namā.

Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš izstādes atklāšanā sacīja: «Ārzemju kolēģi saka, ka mūsu asociācijai ir radīta ideāla darba vide, atrodoties RTU TMF telpās, jo šeit satiekas profesori, studenti un uzņēmēji. Tas ir pareizākais modelis, jo šādā vidē iegūtā izglītība tiek augstāk vērtēta. Paldies universitātes un fakultātes kolektīvam par to, ka šādi speciālisti tiek sagatavoti. Es pats esmu šīs universitātes «auglis», absolvējot toreizējo 636. speciālitāti «Ražošanas procesa automatizācija». Šobrīd rūpniecībā trūkst vairāk nekā 20% no inženiertehniskā personāla, studentiem ir jāzina, ka darba vietas ir. Vajadzīgas ir zināšanas un prakse, lai varētu veiksmīgi strādāt».

RTU TMF ir viena no deviņām universitātes fakultātēm, tā ir 1864. gadā dibinātās Rīgas Politehniskās augstskolas (RPA) Mašīnbūves nodaļas mantiniece, vēsturiski vairākkārt mainījusi nosaukumu. Iepriekš – Mehānikas un mašīnbūves fakultāte, kā arī atdalītā un vēlāk atkal pievienotā Aparātu būves un automatizācijas fakultāte.

Pašlaik TMF ir viena no lielākajām fakultātēm RTU. Tās zinātnieku un mācībspēku pieredze tiek izmantota jaunu programmu īstenošanā un zinātniskās pētniecības darbu izpildē. RTU TMF studē ap 1300 studentu, strādā 130 akadēmiskā personāla un 50 palīgpersonāla vienības, tai skaitā vairāk nekā 30 profesoru, kuri vada institūtus, katedras un zinātniskās laboratorijas.

Informāciju par jubilejas pasākumiem un ielūgumiem pieejama darba dienās no plkst. 9.30 līdz 16.30 RTU TMF, Rīgā, Ezermalas ielā 6k, 228. telpā. Tālr. 67089711, e-pasts vai RTU Kultūras centrā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, 216. telpā, darba dienās no plkst. 10 līdz 17. Tālr. 67089477. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. septembris, 2014 plkst. 15:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi