RTU un Čanaņas Universitāte vienojas par sadarbību transporta un vides zinātnes jomā

18. jūnijs, 2015
.
.
.

Trešdien, 17. jūnijā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Čanaņas Universitātes (Chang’an University) Ķīnā viceprezidents profesors Zhao Junhai un Starptautiskās izglītības skolas dekāns profesors Li Xijian, lai ar RTU pārstāvjiem dalītos pieredzē augstākās izglītības internacionalizācijas jautājumos, kā arī pārrunātu turpmākos sadarbības virzienus starp abām universitātēm.

RTU zinātņu prorektoram Tālim Juhnam tiekoties ar Čanaņas Universitātes pārstāvjiem, tika pārrunātas sadarbības iespējas studentu, mācībspēku un pētnieku apmaiņā transporta un vides zinātnes jomā.     

Ķīnas partneriem tiekoties ar RTU Starptautiskās sadarbības departamenta direktori Inesi Džarcāni, Starptautiskās institucionālās sadarbības nodaļas vadītāju Juri Iljinu un Ārzemju studentu departamenta direktora vietnieci Zani Purlauru, puses vienu otru informēja par paveikto un turpmākajiem izaicinājumiem internacionalizācijas attīstībā, ārzemju studentu piesaistē un apmācībā.

Čanaņas Universitāte atrodas Siaņas pilsētā. Senatnē tās nosaukums bija Čanaņa (tulkojumā – mūžīgais miers), un tā uzskatāma par vienu no Ķīnas civilizācijas šūpuļiem. Šī universitāte ir starp 100 labākajām Ķīnas augstākās izglītības iestādēm, kopumā valstī ir ap 2000 augstskolu. Universitātes struktūrā darbojas 20 fakultātes, un tajā ir 32 000 studentu, tai skaitā – 2000 doktorantu. Čanaņas Universitāte ir viena no pirmajām augstskolām Ķīnā, kas īsteno ārzemju studentu piesaisti un viņu apmācību. Kopš 1956. gada to ir absolvējuši vairāk nekā 3000 ārzemju studentu no 40 valstīm.

RTU KMD Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. jūnijs, 2015 plkst. 15:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi