RTU un Latvijas Valsts ceļi noslēdz sadarbības līgumu

16. decembris, 2013
.
.
.

Pirmdien, 16. decembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC)  valdes priekšsēdētājs Jānis Lange parakstīja sadarbības līgumu zinātnes un profesionālās attīstības jomās.

Sadarbības līgums paredz pētniecisko darbību autoceļu nozarē, kā arī zināšanu un tehnoloģiju pārnesi darba vidē, sekmējot attīstību un izaugsmi. LVC nodrošinās prakses vietas iespējas RTU praktikantiem atbilstoši to studiju programmām.

«RTU pamatuzdevums ir sniegt kvalitatīvu augstāko izglītību, bet to nevar pilnībā izdarīt, neradot studentiem sasaisti ar profesionālu darbavidi, industriju. Sadarbība ar LVC radīs ne tikai jaunas iespējas mūsu studentiem, bet arī palīdzēs attīstīt zinātnisko pētniecību ceļu nozarē.No tā iegūs gan RTU, gan LVC, gan Latvijas valsts,» atzīst RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

«LVC un RTU kopsadarbības līgums veicinās akadēmisko zināšanu saikni ar praksi, kā arī sekmēs autoceļu nozares pētnieciskās darbības attīstību,»norāda LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Plānots, ka LVC un RTU sadarbosies pētniecisko darbu izstrādē, laboratoriju izmantošanā, zinātniskās un tehniskās informacijas apmaiņā,kopīgu Eiropas Savienības finansētu projektu pieteikumu sagatavošanā unmācību materiālu izstrādē.

LVC mērķis ir nodrošināt valsts autoceļu tīkla efektīvu uzturēšanu un atjaunošanu atbilstoši noteiktajiem kvalitātes un vides standartiem. LVCpārvalda valsts autoceļu tīklu, plāno un vada tīkla uzturēšanu un attīstību, pasūta un vada valsts autoceļu tīkla standartu un tehnisko noteikumu projektu izstrādi, kā arī pārrauga pašvaldību autoceļus.

RTU ir dibināta 1862. gada 14. oktobrī, mūsdienās tajā studē aptuveni 15 000 studentu, universitātes sastāvā ietilpst 33 zinātniskie institūtiun 30 daudznozaru pētniecības laboratorijas, kā arī astoņas fakultātes,kopā piedāvājot 134 starptautiski atzītas studiju programmas.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. decembris, 2013 plkst. 14:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi