RTU un LU notiek Ķīmijas valsts olimpiāde 9.-12. klasei

22. marts, 2016
.
.
.

No 22. līdz 24. martam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Latvijas Universitātē (LU) notiek Valsts Ķīmijas olimpiāde 9.–12. klases skolēniem. Šogad ķīmijas novadu posmu olimpiāde pirmo reizi notika tiešsaistē, kurā piedalījās 1790 skolēni, no tiem Ķīmijas valsts olimpiādē piedalīsies 206 skolēni.

22. martā LU Dabaszinātņu mājā notiek olimpiādes teorētiskā kārta. Savukārt 23. martā norisināsies olimpiādes eksperimentālā kārta. 9. un 12. klase uzdevumus risinās RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē (MLĶF), savukārt 10. un  11. klase – LU Dabaszinātņu mājā. 23. martā pēc eksperimentālo uzdevumu risināšanas MLĶF skolēni neformālā gaisotnē varēs tikties ar RTU komunikācijas un mārketinga pārstāvi, kura pastāstīs sīkāk par RTU studiju iespējām.

Olimpiādes laikā 22. martā notiek arī Ķīmijas skolotāju seminārs, kā arī būs iespēja noklausīties stikla izstrādājumu ražošanas uzņēmuma «Groglass» prezentāciju «Neredzamais stikls». Tāpat olimpiādes dalībniekiem tiks organizētas ekskursijas gan pa RTU MLĶF, gan LU Dabaszinātņu māju. Dalībniekiem tiks piedāvāta arī ekskursija uz uzņēmumu «Groglass». Uzņēmums apbalvos laureātus un finansiāli atbalstīs skolēnu dalību arī starptautiskajā ķīmijas olimpiādē.

Uzvarētāju apbalvošana notiks 24. martā plkst. 12 MLĶF 101. auditorijā. Vidusskolas absolventi, Valsts ķīmijas olimpiādes 1.–3. vietas ieguvēji studijās RTU tiks uzņemti ārpus konkursa.

Ķīmijas valsts olimpiāde notiks jau 57. reizi, un tā ir viena no senākajām valsts mācību priekšmetu olimpiādēm Latvijā. Olimpiādi rīko IZM Valsts Izglītības satura centrs sadarbībā ar RTU MLĶF un LU Ķīmijas fakultāti.

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. marts, 2016 plkst. 8:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi