RTU un Šandongas Tehnoloģiju universitāte vienojas par sadarbību materiālzinātnē un lietišķā ķīmijā

15. jūnijs, 2016
.
.
.

Pirmdien, 13. jūnijā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika Šandongas Tehnoloģiju universitātes (Shandong University of Technology – SDUT) Ķīnā delegācijas vizīte. Tās laikā RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un SDUT Padomes vadītājs profesors Du Guangzhen parakstīja sadarbības līgumu par studentu apmaiņu un kredītpunktu atzīšanu, lai veicinātu SDUT materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas jomas bakalaura līmeņa studentu īstermiņa un ilgtermiņa apmaiņu RTU.

SDUT delegācija tikās arī ar RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) dekānu profesoru Valdi Kokaru un dekāna vietnieci mācību darbā profesori Māru Juri. Sarunu procesā SDUT pārstāvji guva dziļāku izpratni par MLĶF darbības virzieniem studijās, zinātnē un pētniecībā, kā arī fakultātes valdījumā esošajām laboratorijām un tehnisko nodrošinājumu, kas būtu pieejams SDUT studentiem laboratorijas darbu veikšanai.

Divpusējās sadarbības paplašināšanas kontekstā SDUT pārstāvji tikās ar Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte (APF) dekānu profesoru Uģi Bratuškinu un dekāna vietnieci zinātniskajā darbā profesori Sandru Treiju, lai pārrunātu iespējamo sadarbību ne tikai arhitektūras jomas studentu un mācībspēku apmaiņā, bet arī veicinātu SDUT studentu dalību RTU APF organizētajā ikgadējā starptautiskajā arhitektūras, pilsētplānošanas un dizaina vasaras skolā.

Ar E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes dekāni asociēto profesori Marinu Platonovu tika diskutēts par iespējamo RTU studentu apmaiņu SDUT, lai nodrošinātu viņiem iespēju apmeklēt intensīvus ķīniešu valodas kursus ne mazāk kā trīs mēnešu garumā. SDUT delegācijai tiekoties ar Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekānu profesoru Remigiju Poču un Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktori profesori Elīnu Gaili-Sarkani, tika meklēti kopīgi saskarsmes punkti inženierekonomikas un vadības jomā, kā arī pārrunāti iespējamie sadarbības virzieni studentu un mācībspēku apmaiņā.

Savukārt ar RTU rektora vietnieku starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā profesoru Igoru Tipānu un Starptautiskās sadarbības departamenta direktori Lieni Maurīti tika pārrunātas RTU un SDUT iespējas sadarboties Eiropas Savienības atbalsta programmas Erasmus+ un citos stipendiju projektos.

SDUT viesošanās RTU bija atbilde RTU pārstāvju vizītei 2015. gada oktobra beigās Šandongā. Rīgā SDUT delegācijas sastāvā bija tās Padomes vadītājs profesors Du Guangzhen, Prezidenta biroja direktors Chi Yijun, Arhitektūras inženierijas skolas dekāns profesors Jia Zhirong, Biznesa skolas dekāns profesors Li Ping, Ķīmijas tehnoloģijas skolas profesore Zhuo Shuping un Starptautiskās sadarbības un apmaiņas biroja direktora vietnieks Yu Honghua.

Starptautiskās sadarbības departaments un Ārzemju studentu departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūnijs, 2016 plkst. 15:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi