RTU uzņēmums Conelum iekļauts Austrumeiropas inovatīvo uzņēmumu TOP 100

6. oktobris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pirmais pašu veidotais uzņēmums Conelum ir iekļuvis poļu intelektuālās domas kultūras izdevniecības Respublika izveidotajā Austrumeiropas 100 gaišāko prātu un ideju topā.

Uzņēmums Conelum, kurā apvienojušies RTU pētnieki, balstoties uz vairāku gadu pētniecības rezultātiem, ir izstrādājis inovatīvu metodi, kas ļauj ātri un efektīvi — pusstundas laikā — noteikt sēnīšu un pelējuma klātbūtni produktā. Līdz šim pārtikas un dzērienu ražotājiem šādas mikrobioloģiskās pārbaudes prasīja vairāk nekā 24 stundas, tāpēc produkts pārbaudes laikā vai nu netika ražots, vai arī uzņēmums, to ražojot, riskēja. Taču līdz ar inovatīvās metodes piedāvāšanu industrijai šie ražotāju sarežģījumi ir atrisināti. Conelum ir ekskluzīva licence uz RTU izgudrojumu, un tas ļauj projektā iesaistītajiem pētniekiem gūt finansiālu labumu no komercializētās tehnoloģijas.

Respublika sarakstu radījusi, sadarbojoties ar interneta gigantu Google, ietekmīgo britu laikrakstu Financial Times un Polijas žurnālu Visegrad Insight.

No Latvijas prestižajā sarakstā iekļauti vēl četri uzņēmumi un to radītāji:  pētnieciskās žurnālistikas centrs Re: Baltica, portāls Manabalss, tehnoloģiju start-up uzņēmums infogr.am un Latvijas IT klasteris.

Kā norāda topa veidotāji, sarakstā iekļauti tie cilvēki, kuri spējuši radīt inovatīvākās pilsonisko sabiedrību iedvesmojošas idejas, kas, izmantojot jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas, sabiedrībā rada pozitīvas pārmaiņu vēsmas.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

6. oktobris, 2014 plkst. 13:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi