RTU uzsāk sadarbību ar Vācijas Universitāti Kairā

3. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir parakstījusi sadarbības līgumu ar Vācijas Universitāti Kairā (VUK). Memoranda parakstīšana notika VUK delegācijas vizītes laikā RTU 30. maijā. Lai pārrunātu iespējamo sadarbību, VUK pārstāvji no 28. līdz 31. maijam tikās arī ar citiem Latvijas izglītības, zinātnes un biznesa pārstāvjiem.

Delegācijas sastāvā bija VUK dibinātājs, īpašnieks un prezidents profesors Ašrafs Mansūrs (Ashraf Mansour), Starptautiskās politikas plānošanas departamenta direktore Nihada Zikrī (Nihad Zikry) un universitātes studentu lietu vadītāja Jomna El Šazlija (Yomna El Shazly).

A. Mansūrs pēc sadarbības līguma parakstīšanas sacīja, ka ir ļoti apmierināts ar vizīti Latvijā un uz sadarbību starp RTU un VUK raugās ļoti cerīgi: «Šo sadarbību vērtēju ļoti augstu un sagaidu, ka tās rezultātā, kopīgi attīstot pētniecību, veicinot studentu un mācībspēku apmaiņu un rīkojot kopējas konferences, tiks sekmēta zinātnes attīstība, jo tieši tā ir katras universitātes stūrakmens.»  

Vizītes laikā delegācija tikās arī ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem, pārrunājot sadarbības iespējas izglītības un zinātnes jomā. IZM ierosināja VUK apsvērt iespēju veidot kopējas studiju programmas ar RTU inženierzinātņu jomās, kurās VUK specializējas.

«Tā kā esam ceļā uz jaunas stratēģijas īstenošanu, kuras galvenā prioritāte ir internacionalizācija, sadarbība ar Vācijas Universitāti Kairā mums ir ļoti nozīmīga. Ceram, ka tā palīdzēs sasniegt  mūsu kā tehniskās universitātes galveno mērķi – veicināt tehnoloģisko augšupeju un dot ieguldījumu inženierzinātņu attīstībā,» sacīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Delegācija tikās un apsprieda iespējamos sadarbības virzienus arī ar Latvijas Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāju Jāni Vētru, Biznesa augstskolas «Turība» dibinātāju un īpašnieku Aigaru Rostovski, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tirdzniecības veicināšanas departamenta Eksporta veicināšanas nodaļas vadītāju Andri Pārupu.

Profesors Ašrafs Mansūrs VUK nodibināja 2002. gadā. VUK pastāvēšanas 12 gados universitāte ir kļuvusi par otru lielāko un prestižāko privāto augstskolu Ēģiptē un cieši sadarbojas ar Eiropas augstskolām. Tā ir ieguvusi reputāciju kā spēcīgākā inženierzinātņu augstskola Ēģiptē. VUK paspārnē darbojas starptautiski atzīts industriālais parks, kurš ne tikai spēj nodrošināt vidi pētniecībai, bet arī ļauj nodarboties ar industriālu ražošanu.

Galerija

 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. jūnijs, 2014 plkst. 12:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi