RTU vadība studentiem vēl labas sekmes studijās un izcilību pētniecībā

1. septembris, 2015
.
.
.

Otrdien, 1. septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti un mācībspēki Ķīpsalas kolonādē svinīgi sagaidīja jauno studiju gadu. Pirmā kursa studentus sveica RTU vadība, kā arī kultūras kolektīvi. Fotogalerija.

RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis studentiem vēlēja turēt augstu RTU studenta godu, gūt labas sekmes studijās un izbaudīt studiju laiku. Tāpat viņš aicināja studentus ievērot akadēmiskās brīvības principu un jau no pirmā kursa pievērsties pētniecībai, kas var pavērt aizraujošus atklājumus nākotnē. Rektors arī īpaši akcentēja, ka, universitātei īstenojot RTU studentu pilsētiņas renovācijas projektu, studentiem tiek radīta arvien patīkamāka studiju vide.

RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis studentus apsveica ar izvēli turpmākos studiju gadus saistīt ar RTU – Latvijas lielāko universitāti studentu skaita ziņā – un vēlēja viņiem sekmīgu startu un vēl veiksmīgāku finišu. Savukārt dekānu vārdā studentus sveica RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns profesors Uģis Bratuškins. Viņš jaunajiem studentiem novēlēja meklēt sadarbības iespējas ar citu studiju programmu studentiem – inženieriem un arhitektiem, ar kuriem kopā veidot vidi nākamajām paaudzēm.

RTU Studentu parlamenta prezidente Evija Kaminska studentus iedrošināja tiekties uz izcilību studijās, vienlaikus izbaudot arī studentu dzīvi: «Jums ir ass prāts un grūtības neapstādinās. Studējot RTU, jūs nepazīsiet robežas un varēsiet sasniegt jebkuru virsotni!» Pirmā kursa studentus sveica arī RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna, Sporta kluba vadītāja Sanita Vīlistere, Kultūras centra direktore Asja Visocka, Zinātniskās bibliotēkas direktore Aija Janbicka un citas universitātes amatpersonas.

Pēc svinīgās studiju gada atklāšanas studenti devās uz savām fakultātēm, lai tiktos ar padomniekiem, kas pastāstīja svarīgāko informāciju, kas nepieciešama veiksmīgam studiju sākumam.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. septembris, 2015 plkst. 16:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi